Gemeente Valkenswaard

onderhoud riolering

Planning onderhoud riolering

In de periode van 12 november tot en met 29 januari 2010 vindt onderhoud plaats aan de riolering in de gemeente Valkenswaard. Het gaat om werkzaamheden van uiteenlopende grootte. Een exacte datum is moeilijk te noemen, omdat het werk ook afhankelijk is van de weersomstandigheden. Bij vorst en hevige neerslag kan er niet gewerkt worden. Wanneer het ene werk uitloopt, kan dit gevolgen hebben voor andere werken met opstarten en dus ook gereed komen.

Wanneer het deelreparaties betreft is de hinder voor het verkeer op de rijbaan minimaal. Wanneer het echter relinen van een gehele rioolstreng betreft, zal de straat gedeeltelijk belemmerd worden door de aanwezige vrachtwagens. Relinen is een reparatiemethode waarbij er een kous, geïmpregneerd met kunsthars, in de riolering aangebracht wordt. Voordeel hiervan is dat het bestaande riool niet vervangen hoeft worden en zo de overlast tot een minimum beperkt wordt. Jammer genoeg kan niet altijd op deze manier riolering gerepareerd worden. Vervanging is dan de enige mogelijkheid.

Buurt Kerkakkers Noord en Zuid
In de periode van 16 november tot en met 18 december vinden er in de gehele buurt deelreparaties plaats met uitzondering van Dr. H. Mollenstraat en Felicie Hayestraat. Deze straten worden gerelind. De Pater Rijkenstraat, de Le Sage ten Broekstraat en de Ch. Ruys de Beerenbrouckstraat vallen hier ook buiten. Begin volgend jaar zal in deze drie straten namelijk een rioolvervanging c.q. verruiming plaats vinden.

Dommelseweg
In de periode van 16 november tot en met 18 december vinden er deelreparaties plaats in de Dommelseweg tussen de Nieuwe Waalreseweg en de Kromstraat.

Geenhoven / Nieuwe Waalreseweg
In de periode van 16 november tot en met 18 december vindt er een relining plaats in de rioolstreng welke ondergronds over de volgende percelen loopt: Geenhoven 39 en 37 Nieuwe Waalreseweg 28 en 26. de bewoners zullen hier weinig tot geen hinder van vinden omdat de werkzaamheden ondergronds in het riool en/of bij de putten in de Nieuwe Waalreseweg en Geenhoven plaatsvinden.

Kleine Meerlaan
In de periode rond 7 december zullen hier zowel deelreparaties als een relining plaatsvinden. De overlast zal tot een minimum beperkt worden.

Parallelwegen Europalaan
In de periode van 4 tot en met 29 januari zullen hier enkele deelreparaties plaats vinden.

Paulusdal
In de periode van 4 tot en met 29 januari zullen hier enkele deelreparaties plaats vinden.

Koningsvaren
In de periode van 4 tot en met 29 januari zullen hier enkele deelreparaties plaats vinden.

Informatie
De firma Insituform zal de bewoners, welke hinder ondervinden, informeren door middel van een kaartensysteem. De blauwe kaart geeft uitleg over het relinen. Op de rode kaart wordt aangegeven op welke tijden u geen gebruik van de riolering (toilet, douche, bad, (af)wasmachine, etc.) kunt maken. De groene kaart geeft aan dat alles weer normaal is voor gebruik. De periode van geen gebruik is maximaal 8 uur (1 werkdag).

Tip: indien men in uw straat bezig is met de werkzaamheden, kunt u uit voorzorg een met water gevulde emmer op de deksel van uw toilet zetten. Bij het reinigen van de riolering kan het namelijk gebeuren dat, door de waterdruk, er ook water uit uw toilet naar boven kan komen. Bij woningen voorzien van ontluchting is die kans minimaal en is de deksel van het toilet dicht doen voldoende.

Meer informatie
Voor nadere informatie over de geplande werkzaamheden kunt u terecht bij de heer B. van Dijk van het team Realisatie en Beheer in het gemeentehuis aan De Hofnar 15 in Valkenswaard. Hij houdt toezicht namens de gemeente op de werkzaamheden en is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 040-2083634.