Minisymposium opening polikliniek geriatrische revalidatie

05/11/2009 17:12

Laurens

Op donderdag 12 november opent verpleeghuis en geriatrisch centrum Laurens Antonius Binnenweg aan de Nieuwe Binnenweg 33 te Rotterdam de polikliniek geriatrische revalidatie en het therapeutisch restaurant. Ter gelegenheid van de opening is er vanaf 14.00 uur is een minisymposium onder de titel 'revalideren kan ook thuis'.

Een jaar geleden begon Antonius Binnenweg met een ingrijpende verbouwing van de eerste en tweede verdieping met als doel het huis geschikt te maken voor de groeiende groep ouderen die tijdelijk in het verpleeghuis verblijft om te herstellen. Inmiddels is er een polikliniek geriatrische revalidatie met diverse behandelruimtes, een moderne fitnessruimte en een zwembad. Het vernieuwde restaurant is nu zo opgezet dat het past binnen het therapeutisch klimaat; revalidanten kunnen er als onderdeel van hun revalidatieprogramma zelfstandig eten. Met deze verbouwing is Antonius Binnenweg klaar voor de toekomst.

Met de polikliniek geriatrische revalidatie maakt Antonius Binnenweg zich op voor de toekomst. Een toekomst waarin ouderen met multi-morbiditeit langer zelfstandig thuis blijven wonen of na ziekenhuisopname zo snel mogelijk weer naar huis willen. Daardoor hebben ze steeds meer complexe zorg en behandeling thuis nodig. Deze middag laat Antonius Binnenweg zien hoe zij via de polikliniek deze complexe zorg en behandeling thuis kan geven. Antonius Binnenweg werkt hiermee nauw samen met ziekenhuizen, huisartsen en revalidatiecentra. Tijdens het symposium komen experts uit de revalidatiewereld aan het woord en wordt ook het klantperspectief belicht.

Programma:

14.00 uur : Inloop

14.15 uur : Opening door E. Strating

De heer Strating is directeur van Laurens regio Centrum waar Laurens Antonius Binnenweg en de polikliniek geriatrische revalidatie onderdeel van is.

14.20 uur : Poliklinische geriatrische revalidatie; een logische stap?! door M. Wijfels

De heer Wijfels is als revalidatiearts werkzaam in revalidatiecentrum Rijndam met als aandachtsgebieden neurorevalidatie en spasticiteit. Sinds april 2009 is hij verbonden aan de polikliniek voor geriatrische revalidatie van Laurens Antonius Binnenweg.

14.40 uur : Multi-morbiditeit en poliklinische geriatrische revalidatie; vanzelfsprekend!! door R. van Balen

De heer dr. Van Balen is als specialist ouderengeneeskunde reeds 25 jaar werkzaam in Antonius Binnenweg. De afgelopen 6 jaar heeft hij dat gecombineerd met een baan als docent en onderzoeker aan het LUMC. Hij participeert in diverse landelijke commissies en werkgroepen op het gebied van geriatrische revalidatie.

15.10 uur : Patiëntenperspectief op poliklinische geriatrische revalidatie door: F. Dingler

De heer Dingler is al jarenlang bestuurslid van de Nederlandse CVA vereniging 'Samen Verder'.

15.30 uur : Afsluiten met borrel en mogelijkheid tot rondleiding over de polikliniek

Tijdens deze middag is er ook een informatiemarkt van 14.00 tot en met 16.30 uur.

Meer informatie

Voor meer informatie of aanmeldingen kunt u terecht bij: Arnold Jongenburger via a.jongenburger@laurens.nl of 010 241 28 06.





http://www.laurens.nl

http://www.laurens.nl