Project Gemeente Westland

afval

Westland start met gescheiden inzameling kunststof afval

Publicatiedatum: 09-11-2009

Binnenkort start de gemeente Westland met het gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsafval. Westland heeft hierbij gekozen voor inzameling door middel van onder- en bovengrondse verzamelcontainers. Alle huishoudens krijgen hierover in de week van 9 tot 13 november een informatiepakket van de gemeente in de bus. Wethouder Arne Weverling geeft op donderdag 12 november op het Moddermanplein in Honselersdijk de aftrap voor deze nieuwe vorm van inzamelen.

Op acht plekken verspreid over de gemeente én op de drie gemeentelijke afvalbrengstations ('s-Gravenzande, Monster en Naaldwijk) worden voorlopig speciale bovengrondse verzamelcontainers geplaatst voor plastic afval.

Volgend jaar 40 plasticcontainers
De verzamelcontainers voor kunststof afval zijn eenvoudig te herkennen aan het oranje poppetje, de 'Plastic Hero', met de toevoeging 'plastic verpakkingsafval'. In deze containers kunnen de inwoners van Westland plastic verpakkingsafval, van flesjes tot folies en van boterkuipjes tot plastic zakken, kwijt. De gemeente sluit hiermee aan op de landelijke campagne, waarover meer te lezen is op www.plastic-heroes.nl.

In 2010 wordt het aantal plaatsen voor het deponeren van plastic verpakkingsafval uitgebreid van 8 naar 40. De gemeente Westland is van plan deze verzamelcontainers ondergronds te plaatsen.

Plastic scheiden. Is dat nodig?
Plastic afval is prima geschikt voor hergebruik. Dat betekent een verminderd gebruik van nieuwe ruwe grondstof voor de plasticproductie. Daarnaast vraagt hergebruik minder energie voor de productie van nieuwe kunststofartikelen. Ingezameld plastic wordt niet verbrand, maar verwerkt tot grondstof voor nieuwe producten zoals verpakkingsmateriaal, autodashboards, mobiele telefoons, tennisballen en fleecetruien.

Waar staan de plasticcontainers?

Naaldwijk Gemeentewerf, Hoogwerf 5
Sibelius / parkeerterrein achter bushalte Verdilaan Monster Gemeentewerf, Vlotlaan 37
Molenbrink
's-Gravenzande Gemeentewerf, Fultonstraat 3
Oudelandstraat / Berkenstraat
Honselersdijk Moddermanplein (in eerdere berichtgeving is Dijkweg / Voorhofplein genoemd, deze plek was bij nader inzien minder geschikt). De Lier Oranjeplein / Prinses Irenestraat
Maasdijk Oranjeplein
Poeldijk Irenestraat / Fonteinstraat
Wateringen Vliethof C1000

Meer informatie
Meer informatie over het inzamelen van kunststof afval is te vinden bij plastic afval en www.plastic-heroes.nl.