Het Allard Pierson Museum viert drie dagen feest. 10/11/2009 15:05

Allard Pierson Museum Persbericht, 10 november 2009

Het Allard Pierson Museum viert feest!

Op 12 november 1934 werd het Allard Pierson Museum opgericht, en nu 75 jaar later, viert het museum feest! Tijdens de november jubileummaand is er een speciaal feestprogramma met onder andere een lezingenreeks 'Oude liefde roest niet' door (oud)directeuren van het museum en festiviteiten rondom de verjaardag van het museum van 12 november (dé dag) tot en met 14 november 2009.

Museum en jubileumtentoonstelling
Het Allard Pierson Museum, het archeologisch museum van de Universiteit van Amsterdam, is dé plek in Amsterdam waar men kennismaakt met de archeologie en de oude beschavingen van het Middellandse Zeegebied. De jubileumtentoonstelling Toekomst voor het Verleden. 75 jaar Allard Pierson Museum die verlengd is tot en met 17 januari 2010 schets een goed beeld van de ontwikkeling van het museum vanaf de oprichting in 1934 tot vandaag de dag.

November Jubileummaand
De maand november is een bijzondere maand voor het jarige Allard Pierson Museum. Op 12 november 1934 werd het museum opgericht en nu 75 jaar later, wordt dit gevierd met een speciaal feestprogramma in de november jubileummaand.

Lezingenreeks Oude liefde roest niet
(oud) Directeuren spreken over hun Allard Pierson Museum. Waar lag / ligt hun hart bij het museum. Nog aan het woord komen: prof. dr. Herman Brijder, directeur van 1986 - 2006, dr. Robert Lunsingh Scheurleer directeur van 2001 - 2009. En tot slot dr. Wim Hupperetz, directeur vanaf 2009, met een dynamische blik op de toekomst. Kijk voor data en tijden op www.allardpiersonmuseum.nl

Drie dagen feest
Van 12 (dé dag) tot en met 14 november is het drie dagen feest in het Allard Pierson Museum met een gevarieerd programma voor alle leeftijden. Een greep uit de festiviteiten:

Job Cohen, burgemeester van Amsterdam, neemt op 12 november als ere lid van de Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum, het 100ste nummer van het verenigingsblad in ontvangst en verricht de officiële onthulling van het jubileumgeschenk. Op ongebruikelijke wijze geeft Fik Meijer, bekend auteur en emeritus hoogleraar Oude Geschiedenis aan de UvA, later op de ochtend een toelichting op het jubileumgeschenk. En wat is een verjaardag zonder taart? Bezoekers zien op 13 november het museum eens van een hele andere kant met gratis instaprondleidingen door de conservatoren. Er kan een rondvaart over de Amstel gemaakt worden in een replica van een oude Romeinse platbodem. En tot slot op zaterdag 14 november zijn er Romeinen in het museum en kunnen kinderen zich als Romeins soldaat of Romeinse dame op de foto. Ook zijn er op 13 en 14 november rondvaarten over de Amstel in een replica van een oude Romeinse platbodem. Voelt u zich als een Romein in de Lage Landen. Het volledige programma: www.allardpiersonmuseum.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.allardpiersonmuseum.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,