Gemeente Almere

Bloembollen de grond in

12-11-2009 | Start: 13:00 | Eind: 13:30 | Locatie: 't Oor in Almere Stad (vlakbij kunstwerk 'De Naald')

Actie stadsverfraaiing krijgt vervolg in 2010
Wethouder Arno Visser (Beheer en leefomgeving) plant op donderdag 12 november a.s. samen met leerlingen van het Groenhorst College een gedeelte van de ruim 8000 tulpenbollen die geplant worden bij busstation 't Oor langs het Weerwater (vlakbij het kunstwerk `De Naald'). De bloembollen worden geplant in de vorm van een grote tulp. Het Internationaal Bloembollen Centrum heeft de gemeente Almere deze tulpenbollen aangeboden in het kader van de Nationale bloembollen plantmaand 2009.

De afgelopen weken heeft de gemeente Almere op verschillende plaatsen in de stad de bloembollen voor in het voorjaar gepland. Zoals op de rotondes op de Muziekdreef ter hoogte van de Hogering, de Westerdreef ter hoogte van de Keiwierde en de Oldewierde en in de middenbermen van de Havendreef en de Spoordreef in het stadscentrum. De begraafplaatsen in Almere Haven en Almere Stad zijn ook voorzien van bloembollen. De bloembollenactie bij 't Oor is het sluitstuk van de periode van inplanten.

Vaste planten op rotondes
Dit najaar en in het vroege voorjaar van 2010 worden wederom verschillende rotondes in de stad voorzien van vaste planten. Deze keer staan de volgende rotondes op de planning: Boegdreef/Kombuis, de Bosranddreef/Jarenweg, Oosterdreef/Voorstraat en Oosterdreef/Markenlaan.

Stadsverfraaiing
In de lente van 2009 startte de gemeente Almere met het verfraaien van de stad met bloemenbollen, vaste planten op rotondes en het plaatsen van plantenbakken. Dit betekende extra inzet op bloembollen en veldbloemen langs de dreven. Diverse rotondes zijn aangeplant met verschillende soorten vaste planten. Zoals op rotondes op de Hospitaaldreef en Hollandse dreef in Almere Stad, de Polderdreef in Almere Buiten en de Noorderdreef Almere Haven. In de zomer zijn in de winkelgebieden plantenbakken met o.a. geraniumpiramides geplaatst. In 2010 krijgt de actie stadsverfraaiing een vervolg.