Vroege kerst in Expo Haarlemmermeer met Eco-boom en meer kersttrends

11/11/2009 14:43

De Beursorganisatie BV

De kerst- en winterfair KerstCreaties, die vorige week druk bezocht werd in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch, start morgen op de nieuwe locatie Expo Haarlemmermeer. Op dit voormalige Floriade-terrein nabij Hoofddorp kunnen bezoekers van 12 t/m 15 november, inspiratie opdoen voor de feestmaanden, leuke sinterklaas- en kerstcadeaus kopen en creatieve workshops volgen. Een unieke presentatie mini-kerstdorpjes én een 'Eco-kerstboom' die bovendien 'recessieproof' is zijn enkele bijzondere verrassingen.

Dé start van het feestseizoen

De eerste editie van de kerst- en winterfair KerstCreaties in Expo Haarlemmermeer valt vroeg in het seizoen. Consumenten willen tegenwoordig het hele najaar gezelligheid in huis, dus kan het shoppen niet vroeg genoeg beginnen. Zij kopen sfeerartikelen die langer meegaan dan alleen met Kerst zelf. De beurs staat dan ook in het teken van inspiratie, lifestyle en creativiteit. Naast HomeCreaties (woonideeën, decoraties en gratis interieuradvies) zijn er thema's als: Groen? (bloemschiktheater en demonstraties), WinterCreaties (kerstdorpjes en koren), ModeCreaties (feestelijke mode en accessoires), Work? (workshops en bijzondere cadeaus), CulinaireCreaties (kooktheater met proeverijen en recepten) en KidsCreaties (leuke workshops en kinderactiviteiten).

Kerst 2009 wordt een nostalgisch sprookje

KerstCreaties speelt in op de 'nostalgische en sprookjesachtige kersttrend' van dit jaar, met een knus winterplein met sfeervol verlichte kerstdorpjes. De beste bouwers van de online communities www.kerstdorpen.nl en www.minidorp.nl stellen hun mooiste kerstdorpen tentoon. Een romantische knipoog naar het verleden die veel mensen zullen waarderen, want nostalgie is nog steeds helemaal ín.

Groene kersttrends in Bloemschiktheater

Groenworkshops, bloemschikdemonstraties en -presentaties vormen het inspirerende hart van KerstCreaties. In het Bloemschiktheater is het Boerma Instituut uit Aalsmeer aanwezig. Deze bekende bloemschikschool pakt uit met sprookjesachtige kersttafelarrangementen en vakkundige demonstraties waarin de laatste kersttrends zijn verwerkt.

Een creatieve Eco-kerst: 'X-mas Recycled'!

Investeren in nieuwe kerstdecoratie hoeft dit jaar niet veel te kosten. Met afvalmaterialen als plastic flessen, doppen en karton maak je van een kale kerstboom een creatieve 'eco-boom' vol originele creaties. Studenten In- & Outdoorstyling van het Clusius College in Hoorn, laten de mogelijkheden zien.

Homemade Kooktheater

De culinaire trend voor kerst dit jaar is 'luxe maar toch gemakkelijk'. Zelf thuis het ultieme kerstgevoel creëren en lekker koken is helemaal in. Kortom terug naar de basis, waar het allemaal om draait, gezellig met je naasten de feestdagen vieren in een bekende omgeving. Tijdens KerstCreaties kunnen bezoekers hun kerstdiner voorproeven en bijpassende wijnen keuren in het 'Homemade kooktheater'. Ook worden feestelijk gedekte tafels gepresenteerd.

Inspiratie voor uw interieur

Tijdens de beurs presenteren woonspecialisten verrassende woonaccessoires, brocante en leuke hebbedingetjes. Ook kunnen bezoekers terecht voor gratis interieuradvies. Naast kant-en-klare woonaccessoires, kan men zelf bijzondere cadeaus en decoraties maken.





http://www.kerstcreaties.nl