Gemeente Echt-Susteren


De gemeenteraad vergadert op 12 november
EchtSusteren@pms541377 De Gemeenteraad2.jpg

Op donderdag 12 november om 10.00 uur vergadert de gemeenteraad.

U kunt deze openbare vergadering bijwonen vanaf de publieke tribune. Ook is de vergadering live te volgen op de televisie en de radio via Lokale Omroep Echt-Susteren. Op internet is de vergadering live te beluisteren via www.loesfm.nl.

Â


1. Opening


2. Vaststellen agenda


3a. Begroting 2010

Elk jaar maakt de gemeente een begroting. Hierin wordt aangegeven wat de gemeente het komende jaar gaat doen, hoeveel dat kost en wat het oplevert. Het college heeft de Begroting 2010 voorbereid en vraagt nu de raad deze vast te stellen.

3b. Begrotingswijziging nr 1 2010 in verband met uitvoeringsprogramma verbeterplan gemeenteraad

De gemeenteraad heeft in juli van dit jaar een verbeterplan opgesteld. Dit verbeterplan is verder uitgewerkt in een uitvoeringsprogramma. Om dit programma uit te kunnen voeren, zijn er in 2010 extra gelden nodig. Omdat het college op het moment dat het uitvoeringsprogamma werd opgesteld de begroting 2010 al had voorbereid, is hiervoor in de begroting 2010 nog geen budget opgenomen. De raad wordt nu voorgesteld de benodigde middelen ter beschikking te stellen en de hiervoor benodigde begrotingswijziging vast te stellen.

3c. Nota reserves en voorzieningen

Elke gemeente heeft geld opzij gelegd voor specifieke doelstellingen. Dit gebeurt in de zogenaamde reserves en voorzieningen. De nota reserves en voorzieningen heeft als doel de raad inzicht te geven in de stand van zaken met betrekking tot deze reserves en voorzieningen. In verband met nieuwe wet- en regelgeving heeft het college de nota reserves en voorzieningen geactualiseerd. Het college vraagt nu de raad deze nota vast te stellen.

3d. Nota heffingen 2010

De gemeente heft belastingen en rekent tarieven, zoals onroerende zaak belasting, afvalstoffenheffing en rioolrecht. Het college heeft een Nota Heffingen voorbereid waarin de kaders voor het heffen van belastingen en het tarievenbeleid zijn vastgelegd. Het college vraagt de raad nu deze Nota Heffingen vast te stellen.


4. Najaarsnota 2009

Door middel van de voorjaarsnota en de najaarsnota kan de lopende begroting twee keer per jaar door de raad worden geëvalueerd en bijgesteld. Het college heeft de Najaarsnota 2009 voorbereid en vraagt nu de raad deze vast te stellen.


5. Sluiting

Â

Â

De stukken liggen vanaf vrijdag 30 oktober, tijdens kantooruren, ter inzage in het gemeentehuis Nieuwe Markt 55 te Echt. In deze periode is op verzoek de gelegenheid de vorige raadsvergadering te beluisteren. De agenda met de diverse raadsvoorstellen ligt tevens ter inzage in de leeszalen van de bibliotheken in Echt, Pey, Koningsbosch, Susteren, Nieuwstadt en Roosteren.Â

De agenda, het raadsvoorstel en het conceptbesluit kunt u ook via de website van de gemeente bekijken: www.echt-susteren.nl

Voor vragen of informatie over de raadstukken kunt u contact opnemen met de griffie, Martijntje Hermans of Belinda Bakkes, telefoon: 0475 - 478 478.