Eerste miljoen gekrast

12/11/2009 08:54

De Lotto

Na de bekendmaking van de winnende codes van het Miljoenen Kraslot heeft gisteren de eerste winnaar van een miljoen euro bruto zich gemeld bij kansspelorganisatie De Lotto. Het winnende kraslot is gekocht bij Total Werkhorst Tankstation in Meppel.

Commercieel directeur Frank Bijman van De Lotto is verheugd. "Ik ben heel blij dat we op de dag van de bekendmaking van de winnende codes al de eerste winnaar mochten ontvangen en ik hoop dat we nog veel winnaars ontvangen de komende maanden!"

Het Miljoenen Kraslot heeft veertig hoofdprijzen van een miljoen euro bruto. De totale prijzenpot bedraagt ruim 100 miljoen euro. In totaal zijn 15 miljoen loten voor verkoop beschikbaar waarover de prijzen vooraf op evenredige wijze zijn verspreid. Hierdoor blijft de winkans per lot op een prijs gelijk ongeacht het aantal verkochte loten. Het lot is ook in 2010 verkrijgbaar.

Iedereen wint met Krasloten

Niet alleen spelers van Krasloten winnen met Krasloten maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van De Lotto, de moedermaatschappij van Krasloten, komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 48 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.