Politie Rotterdam Rijnmond


* POLITIE HOUDT VERDACHTE OPLICHTING AAN
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft bij het Centraal Station van Rotterdam een verdachte van oplichting aangehouden. De zaak is aan het rollen gekomen door onderzoekers van het TROS-programma Opgelicht?!
Maandagochtend (9 november) rond half tien had een 32-jarige man uit Andijk een afspraak met een 24-jarige vrouw uit Geleen. Zij had gereageerd op een advertentie op internet voor werk in het buitenland. Als aanbetaling hiervoor zou de vrouw een paar honderd euro voorschot moeten betalen. De man zou met een valse naam gebruik maken van bekende bestaande bedrijven. De verdachte liet na betaling van het geld, niets meer van zich horen.

Achtervolging
Op het moment dat de televisieploeg bij het gesprek van de man en de vrouw kwam, maakte de verdachte zich direct uit de voeten en rende het station uit. Rechercheurs die de locatie in de gaten hielden, arresteerden de man in de omgeving, op de Plaza. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek. De man is in verzekering gesteld.

Verdachte situaties
De politie adviseert in dergelijke gevallen om geen contant geld op straat te overhandigen en om in verdachte situaties de politie op de hoogte te brengen. Het is in de planning van de TROS nog niet bekend wanneer de beelden van de aanhouding op televisie zullen worden vertoond.


* POLITIE HOUDT GEZOCHTE MAN EN DRUGSBEZITTER AAN

ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft dinsdag rond kwart voor één twee verdachten aangehouden voor drugsbezit. Eén van de mannen had ook nog een openstaande boete van 400 euro.
Surveillerende agenten op scooters stonden bij een portiek op de Oldegaarde. Twee jongens liepen voorbij de politiescooters. Toen zij de scooters zagen schrokken zij zichtbaar van de aanwezigheid van de politiemannen. Gezien de reactie van de jongens besloten de agenten de jongens te volgen. De politiemensen liepen de hoek om en zagen het tweetal net wegrijden in een auto. De agenten reden er achteraan en gaven hen een stopteken. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder nog een openstaande boete had. De bijrijder trok ook de aandacht van de politieagenten omdat hij een doorzichtige witte plastic zak weg wilde moffelen achter zijn stoel. Op basis van de Opiumwet werd een nader onderzoek ingesteld naar de inhoud van de plastic zak. Dit bleek heroïne te zijn. De 23- en 27jarige mannen uit Roemenië en Siërra Leone zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Onderzoek aan het bureau leverde op dat het ging om anderhalve kilo heroïne. Naar aanleiding van deze vondst is er in twee andere woningen een huiszoeking gedaan. Daarbij zijn drugs en andere middelen in beslag genomen. Ook zijn er nog twee andere verdachten aangehouden. Een 23-jarige Roemeen en een 27-jarige Guinese. De politie stelt een nader onderzoek in.