Gemeente Beek


Burgemeester van Beek geeft gastles tijdens Dag van Repect

Beek, 11 november 2009

Â

Op donderdag 12 november a.s. geeft burgemeester Cremers van de gemeente Beek een gastles over Respect aan de groepen 7 en 8 van basisschool St. Hubertus in Genhout. Deze gastles staat in het teken van de landelijke Dag van Respect, die wordt georganiseerd door de stichting Dag van Respect.

Â

Voorafgaand aan de gastles gaat de school aan de slag met het thema ârespectâ. Hiervoor hebben alle leerlingen van groep 7 en/of 8 van de Stichting Dag van Respect een lesboekje gekregen. De Stichting Dag van Respect organiseert de âDag van Respectâ dit jaar voor de vierde keer. Deze Stichting wil bij jongeren een respectvolle houding teweegbrengen: voor elkaar, voor natuur en milieu en voor de samenleving.

Â

Over de Dag van Respect

Â

Stichting Dag van Respect is een initiatief van rabbijn Awraham Soetendorp en ir. Jack van Praag. De rabbijn heeft in zijn loopbaan ervaren dat juist kinderen zich graag inzetten voor een betere wereld. Daarom startte hij een project waarin kinderen zelf actief met respect bezig zijn. Stichting Dag van Respect werd opgericht. Deze stichting stimuleert inmiddels het hele jaar door respect in de maatschappij.

Â
Voor meer informatie kan men terecht op www.dagvanrespect.nl.