Gemeente Dalfsen

Gemeente Dalfsen zet in op kennismaking met sport

12-11-2009

Kinderen in de basisschoolleeftijd maken kennis met sport.

Dalfsen -Vanaf het schooljaar 2010-2011 wil het college van de gemeente Dalfsen kinderen in de basisschoolleeftijd laten kennismaken met verschillende sporten. Samen met Sportservice Overijssel wordt een programma gemaakt voor kennismakingslessen waar kinderen zich voor aan kunnen melden. De komende tijd wordt een overleg gepland met scholen, sportverenigingen en de Sportraad om de plannen samen uit te werken.

Omdat er een trend zichtbaar is dat steeds minder jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar voldoen aan de beweegnorm is het belangrijk dat met name deze groep het sporten leuk blijft vinden en blijft bewegen. Door kinderen in de basisschoolleeftijd kennis te laten maken met verschillende sporten, worden ze enthousiast gemaakt en kunnen ze beter kiezen welke sport bij hun past waardoor ze langer blijven sporten.

Wethouder Diny Laarman: "Naast het bewegingsaspect is het belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd leren verliezen en winnen en ook samen kunnen sporten om zo sociale contacten op te doen. Daarnaast vinden we het erg belangrijk dat kinderen sporten om op deze manier overgewicht tegen te gaan."