Gemeente Geertruidenberg


Recreatieve sector zichtbaar toegankelijk in West-Brabant

Zet, Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling Brabant, spant zich in voor een samenleving waarin iedere burger kan participeren en meetelt. Met het project `Grenzeloos toegankelijk' onderzoekt Zet hoe de toegankelijkheid van ondernemingen in de recreatieve sector kan worden verbeterd.

Dit project is een Europees samenwerkingsproject dat de komende tweeënhalf jaar in achttien gemeenten in Nederland en vijf gemeenten in België wordt uitgevoerd. Zij kunnen hiervan profiteren door de toegankelijkheid van toeristische en recreatieve ondernemingen en het vervoer ernaartoe in kaart te brengen. Ondernemers in deze sector krijgen de kans om hun locatie gratis door te lichten.

Het beter toegankelijk maken van een locatie zorgt voor meer economisch rendement voor een onderneming. Mensen met een beperking en hun familie bezoeken ook graag een toeristische of recreatieve bestemming. Toch zien ze er vaak vanaf omdat locaties ontoegankelijk zijn of omdat informatie over toegankelijkheid ontbreekt. Als een bestemming niet geschikt is voor iemand met een beperking, zal het hele gezelschap wegblijven. Er is dus nog een markt te winnen met extra aandacht voor toegankelijkheid.

In november benadert Zet toeristische en recreatieve organisatie in West-Brabant met een kort telefonisch interview om een globale indruk te krijgen over de toegankelijkheid. Ook kunnen organisaties zich aanmelden voor een toegankelijkheidsonderzoek.