Gemeente Nijefurd


Zet de mantelzorger in het zonnetje!

Mantelzorgers in de gemeente Nijefurd die zich nog niet hebben aangemeld voor het mantelzorgcompliment kunnen dat tot 27 november alsnog doen. Het Mantelzorgcompliment is een eenmalige uitkering van EUR 150. De overheid spreekt hiermee haar waardering uit voor het belangrijke werk dat mantelzorgers verrichten.

Wanneer komt een mantelzorger in aanmerking voor een mantelzorgcompliment?

Mantelzorgers die in 2008 of 2009 langer dan drie maanden en gemiddeld meer dan 8 uur per week de zorg voor een naaste op zich nemen of hebben genomen, kunnen éénmalig in aanmerking komen voor een waardebon van EUR 150,00.

Boodschappen doen, meegaan naar het ziekenhuis, telefoontjes met het verzorgingshuis, mantelzorgers doen het vaak vanzelfsprekend en met liefde voor hun partner, kind, ouder, familielid of buren. De gemeente Nijefurd wil hiermee haar waardering tonen voor de inspanning die zij verrichten.

Hoe kan ik het mantelzorgcompliment aanvragen voor mijzelf of voor een ander?

Het mantelzorgcompliment kan worden aangevraagd door de mantelzorger zelf. Maar als u een mantelzorger kent die voldoet aan de criteria, kunt u het formulier ook overhandigen aan de mantelzorger en het samen invullen. De formulieren zijn aan te vragen bij de gemeente Nijefurd, bij het Wmo-loket. Ook kunt u het formulier onderaan deze pagina downloaden.

Mantelzorgers die eerder een mantelzorgcompliment via de Sociale Verzekeringsbank hebben ontvangen, komen niet in aanmerking.