Gemeente Oldenzaal


Tweede fase onderhoud A1 betonbanen afgerond

12 november 2009

Deze werkzaamheden zijn op 12 oktober jl. begonnen. De oude betonbaan is gereed gemaakt als fundering waarop vervolgens een nieuwe asfaltverharding is aangebracht. De bovenste asfaltlaag is uitgevoerd als Zeer Open Asfalt Beton (ZOAB). Ook aan bruggen en viaducten die de A1 kruisen is onderhoud gepleegd. De afronding van de werkzaamheden betekent voor de weggebruiker een betere kwaliteit wegdek en daardoor een betere en veiliger doorstroming. Voor omwonenden neemt geluidhinder af.

Volgens planning
De werkzaamheden zijn ook bij dit deel volgens planning verlopen. Het goede weer heeft daaraan zeker bijgedragen. Tijdens de werkzaamheden zijn er in ochtend- en avondspits steeds twee rijstroken beschikbaar geweest. In de ochtend richting Apeldoorn en in de avondspits richting Duitse grens. Mede hierdoor is de hinder beperkt gebleven.

Vervolg
In het voorjaar van 2010 gaat de aannemer verder met het vervolg van de werkzaamheden. In dat jaar komen de trajecten tussen aansluiting Hengelo-Noord en Oldenzaal en tussen aansluiting Oldenzaal-Zuid en de Duitse grens aan de beurt.
Het complete werk moet eind 2010 zijn afgerond.