Gemeente Woerden

Burgemeester Woerden legt portefeuille neer

12-11-2009
De discussie binnen de gemeenteraad over de aanzienlijke tekorten bij de overdracht van het openbaar primair onderwijs naar de stichting Klasse heeft geleid tot een portefeuilleoverdracht binnen het college van de gemeente Woerden. Het onderwerp personeel en organisatie valt niet langer onder de verantwoordelijkheid van burgemeester Schmidt. Woensdag j.l. is in de commissievergadering van de gemeente Woerden gesproken over de tekorten die zijn ontstaan bij de overdracht van het openbaar primair onderwijs naar stichting Klasse. In dit debat werd ook het functioneren van de gemeentelijke organisatie in het algemeen ter discussie gesteld.
In antwoord hierop neemt burgemeester Schmidt zijn verantwoordelijkheid en stelt het onderdeel personeel en organisatie uit zijn portefeuille beschikbaar. Met deze maatregel schept het college bestuurlijke ruimte om verdere maatregelen te kunnen nemen, terwijl de continuïteit van bestuur gehandhaafd blijft. De gemeentelijke organisatie bevindt zich in een reorganisatieproces dat er juist op gericht is de dienstverlening te verbeteren. Hoewel burgemeester Schmidt begrip heeft voor de reactie van de raad, acht hij het juist van belang dat dit proces ongehinderd door kan gaan.

Burgemeester Schmidt: `Ik geloof onverminderd in deze organisatie en het vernieuwende proces dat intern in gang gezet is. Een proces dat verbetering van dienstverlening in het vizier heeft. De ontwikkeling van het Klant Contact Centrum, één loket voor al uw overheidsvragen, staat hierin centraal. De omvangrijke reorganisatie waar we nu voor staan heeft maar een doel: alle processen optimaliseren om juist dit klant contact centrum optimaal te laten werken. In vernieuwende processen gaat men doorgaans twee stappen vooruit en één terug. In de huidige discussie ligt de focus naar mijn mening te veel op die ene stap terug. De raad moet weer vertrouwen krijgen. Een betere dienstverlening is het doel dat we allemaal nastreven. Raad, college en organisatie hebben elkaar nodig om dit doel te bereiken.'

De portefeuille Bedrijfsvoering, ICT en Personeel & organisatie wordt met onmiddellijke ingang door wethouder Groeneweg beheerd.