Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid

2009 /

Afterschocks: Hoe verder na de crisis?

Aftershocks
Op 12 november presenteert de WRR Aftershocks. Economic Crisis and Institutional Choice tijdens het symposium 'Naschokken', georganiseerd in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken. Raadslid Ben Knapen overhandigt het boek aan minister Maria van der Hoeven en er vindt onder leiding van Felix Rottenberg een debat plaats met Hans Borstlap, Raad van State, Lex Hoogduin, directie DNB en Marcel Canoy, Chief Economist ECORYS.

Aftershocks kwam tot stand onder redactie van Anton Hemerijck, voormalig directeur WRR, nu decaan van de faculteit sociale wetenschappen van de VU, Ben Knapen, raadslid WRR en Ellen van Doorne, adviseur strategie bij het Kabinet van de Minister-President. In het boek komen 24 internationaal gezaghebbende wetenschappers, ondernemers en politici aan het woord. Zij nemen de lezer mee in hun denkproces: de wereld van vóór de crisis komt niet meer terug, maar hoe zien de contouren eruit van een nieuwe bestuurlijke en economische architectuur? Een focus op de institutionele gevolgen van de crisis vormt daarmee het disciplinerende kader voor de bijdragen in het boek.

Aftershocks. Economic crisis and institutional choice, ISBN 978 90 8964 192 2, prijs EUR 39,95 is verkrijgbaar in de boekhandel en bij Amsterdam University Press, Herengracht 221, 1016 BG, Amsterdam, bestellingen@aup.nl.

Meer informatie

Aftershocks. Economic crisis and institutional choice, Anton Hemerijck, Ben Knapen, Ellen van Doorne (red.) - vanaf 12.00 uur

WRR persbericht Aftershocks - vanaf 12.00 uur