Wereldwijd zorgen over leiderschap en medewerkerretentie

12/11/2009 10:09

StepStone Solutions

Organisaties hebben wereldwijd grote zorgen over leiderschap, Performance Management en medewerkerretentie

Leiden/Londen, 12 november 2009 - Organisaties maken zich wereldwijd grote zorgen over opvolgingsplanning en performance management en over hun vermogen om medewerkers binnen te houden nu de economie weer aantrekt. Nieuw onderzoek van Bersin & Associates en StepStone onder 550 grote ondernemingen in 20 landen onthult grote gaten in de HR-strategie en talent management kracht van bedrijven. Van de ondervraagde managers geeft 60% aan dat hun talentmanagementstrategie niet aansluit op hun zakelijke doelstellingen. Desondanks doen bedrijven over het algemeen te weinig om talent te behouden. Een meer regionale benadering van talent management, rekening houdend met culturele en economische verschillen, is hard nodig.

Het rapport 'Should your talent management strategy be regionalised?' is gebaseerd op de online assessment tool www.talentstrategyassessment.com, verzorgd door StepStone. Bedrijven toetsen op deze site hun talentstrategie aan wereldwijde best practices die verzameld zijn in de Bersin & Associates database.


-61% geeft aan dat er gaten zitten in de opvolging


-53% geeft aan dat het ontwikkelen van een prestatiegedreven cultuur prioriteit heeft


-50% geeft aan dat ontwikkelen van nieuwe vaardigheden prioriteit is

Het rapport laat zien dat veel bedrijven te weinig doen om hun mensen te houden nu de economie weer lijkt aan te trekken.


-Slechts 12% heeft een sterk talentplanningssysteem


-Slechts 11% heeft goede interne recruitmentcapaciteiten


-Slechts 11% heeft een adequaat beloningsplanningsysteem


-Slechts 50% stimuleert medewerkers om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen om beter aan veranderende eisen te voldoen.

StepStone ziet wel dat talent management bij wereldwijd actieve organisaties steeds hoger op de directieagenda staat. 'Toch is er werk aan de winkel nu we de eerste tekenen van economisch herstel zien.' zegt Rolf Bezemer, Country Manager, StepStone Solutions Benelux. 'Talentvolle medewerkers verwachten heldere carrièreperspectieven die passen bij hun vaardigheden en prestaties. Nu de arbeidsmarkt aantrekt, moeten bedrijven talentstrategieën toepassen die voor beide partijen gunstig zijn en glansrijke carrières bieden tegenover uitstekende prestaties.'

Het onderzoek toont aan dat een regionale benadering van talent management, rekening houdend met culturele en economische verschillen, het sterkste effect op de organisatie heeft.


-Franse en Duitse bedrijven zien het verkeerd plaatsen van de verantwoordelijkheid voor talent managent als oorzaak van de discrepantie tussen interne recruitmentstrategie en zakelijke doelen.


-Bedrijven uit China en Hong Kong hebben moeite met het creëren van een prestatiegedreven cultuur. In Singapore is het lastig aan de wensen van jongere medewerkers te voldoen.


-Amerikaanse bedrijven, van oudsher hiërarchisch op het gebied van carrière- en opvolgingszaken, geven aan dat medewerkersplanning een grote uitdaging vormt en moeten in crisistijd hun talent managementactiviteiten herzien.

Stacey Harris, principal analyst bij Bersin & Associates: 'Ondanks investeringen in talent management lopen veel bedrijven bedroevend achter in hun strategie. Meer dan de helft van de HR-directeuren vindt dat hun organisatie geen duidelijke HR- of ontwikkelingsstrategie heeft. De noodzaak om talent wereldwijd te managen groeit. Organisaties moeten hun uitdagingen op het gebied van talent managent in kaart brengen om te zien welke aanpak wereldwijd werkt en welke elementen beter op regionale basis kunnen worden aangepakt.'

Geïnteresseerde bedrijven kunnen een kopie van het rapport aanvragen via: nl@stepstonesolutions.com

Contact voor de media (beeldmateriaal, rapport):

Veronique van Zanten

stepstonesolutions@koningvogel.nl

+ 31 (0) 6-518 31 707





http://www.stepstonesolutions.nl