Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht, 12-11-2009

Ramkraak

IJSSELSTEIN Verdachten hebben in de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 november geprobeerd een pinautomaat te kraken. Zij vertrokken zonder buit.

Rond 02.00 uur kreeg de politie de melding dat er een ramkraak bij een pinautomaat aan de Tiranastraat werd gepleegd. Meerder politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse en naar de omgeving. Onderweg naar de lokatie zagen agenten op de Weg der Verenigde Naties twee Audi stationwagens met grote snelheid aan komen rijden. De agenten zetten de achtervolging in, die naar de Rijksweg A2 leidde in de richting van Utrecht. Vervolgens doofden de zeer hard rijdende verdachten de lichten. De agenten verloren op de Rijksweg A2 het zicht op hen. De verdachten zijn vermoedelijk de A12 in de richting van Arnhem opgereden.

Op de Tiranastraat bleek te zijn geprobeerd een pinautomaat te kraken. Daarbij was gebruik gemaakt van een auto, die van diefstal afkomstig was. Bij de kraak was de automaat zwaar beschadigd, maar de verdachten hebben geen geld buitgemaakt.

Aan getuigen van de ramkraak en aan mensen die de verdachten in de twee Audi statiowagens in de omgeving van Utrecht hebben zien rijden (A2, A12 of mogelijk elders), wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.