Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.10 uur

Utrecht, 12-11-2009

Vrouw mishandeld en beroofd

UTRECHT In een flat aan de Azielaan vond in de nacht van zondag 8 op maandag 9 november een beroving plaats. Hierbij werd een vrouw mishandeld.

Een 53-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 01.15 uur naar haar woning aan de Azielaan. Toen de vrouw in de flat was en op de lift stond te wachten, werd zij plotseling door een onbekende man aangevallen. De man sloeg en schopte de vrouw. Zelfs toen het slachtoffer al op de grond lag bleef de man schoppen. Uiteindelijk pakte de man de tas van de vrouw en rende de flat uit.

De politie is een onderzoekt gestart en is op zoek naar getuigen. Het signalement van de verdachte luidt; man, 1.70 mtr. lang, tussen de 18 en 25 jaar, licht getinte huidskleur, donkerbruine ogen, donkere wenkbrauwen en kort stijl zwart haar. Hij was gekleed in een donkere stoffen jas met capuchon.

Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht zuid, tel.: 0900 88 44.

Jongens op heterdaad aangehouden

UTRECHT Op de Ingehouszstraat heeft de politie woensdagavond twee jongens die een inbraak hadden gepleegd op heterdaad aangehouden.

De politie hield rond 19.10 uur de omgeving van de Majoor Bosshardtplantsoen in de gaten omdat er al enige tijd sprake is van overlast. Op een gegeven moment zagen agenten een groepje zich baldadig gedragen. Twee jongens vernielden een toegangshek van een fietsenstalling en maakten aanstalten een fiets mee te nemen. De agenten grepen in en hield het tweetal, 13 en 16 jaar beiden uit Utrecht, aan. De jongens werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Verlichtingscontrole

UTRECHT De politie heeft woensdagavond op de Amsterdamsestraatweg een verlichtingscontrole uitgevoerd.

De controle werd tussen 18.30 en 20.00 uur gehouden. In totaal schreef de politie 70 bekeuringen uit. 65 Keer werden fietsers bekeurd omdat zij geen of gedeeltelijke verlichting hadden. Verder werden bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van het rode verkeerslicht en het negeren van een verkeersbord.

Vrouw in auto beroofd

UTRECHT Even na middernacht vond op de Admiraal Helfrichlaan een beroving plaats waarvan een vrouw in haar auto het slachtoffer werd.

Een 27-jarige vrouw uit Oegstgeest stond met haar auto voor het rode verkeerslicht op de Admiraal Helfrichlaan te wachten. Plotseling werd door een jongen een aantal maal hard op de rechterzijruit van haar auto geslagen. De ruit brak en de jongen greep door het kapotte raam het navigatiesysteem van haar voorruit.

Na de beroving rende de dader weg en stapte even verderop op een gereedstaande scooter met een medeverdachte. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht zuid, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Woensdagmiddag vond op de Kasaidreef een aanrijding plaats waarbij een man gewond raakte en naar het ziekenhuis moest.

Een 24-jarige automobilist uit Utrecht en een 25-jarige automobilist uit Utrecht kwamen omstreeks 16.15 uur met elkaar in botsing op de kruising Kasaidreef met de Kwangodreef. De politie kwam ter plaatse en heeft de aanrijding opgenomen. De 25-jarige automobilist werd met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Diefstal portemonnee verdachte aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag een man aangehouden omdat hij in een winkel een portemonnee had gestolen.

Rond 15.05 uur kwam een 55-jarige vrouw uit Utrecht tot de ontdekking dat zij in een winkel aan de Merelstraat bestolen was van haar portemonnee. De vrouw ging naar het politiebureau en deed aangifte. Agenten bekeken het beeld van de beveiligingscameras in de winkel. Hierop was goed te zien wie verantwoordelijk was voor de diefstal.

De man werd door de agenten herkend als een 49-jarige man uit Utrecht. De agenten gingen naar het adres van de man en hielden hem aan. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Op de Marnixbrug vond woensdagmiddag een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 22-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 16.05 over de Marnixbrug. Plotseling werd de vrouw beroofd van haar tas door twee jongens op een scooter. De vrouw kwam hierdoor ten val maar zag wel kans haar tas vast te houden. De verdachten reden na de beroving weg in de richting van de van Hoornekade. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.