Politie Groningen

Donderdag 12 november 2009

Provincie Groningen, 12-11-2009

Winschoten: verdachten drugshandel aangehouden

De politie heeft woensdag twee mannen uit Winschoten, 28 en 40 jaar, aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van het verkopen van verdovende middelen aan minderjarigen. De politie is het tweetal op het spoor gekomen naar aanleiding van diverse verklaringen.

In een woning aan de Garst in Winschoten is woensdag een onderzoek ingesteld. Daarbij is de 40-jarige man aangehouden. In de woning is ruim 400 gram hennep en 2 gram harddrugs in beslag genomen. Daarnaast is een vuurwerkpistool in beslag genomen. Ook diverse andere goederen die in verband gebracht kunnen worden met de handel in drugs zijn door de politie meegenomen. De 28-jarige verdachte kon later op de dag worden aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Hoogezand: fietsster gewond bij aanrijding

Een 60-jarige fietsster uit Hoogezand is woensdagochtend gewond geraakt. De vrouw fietste over de Troelstralaan in haar woonplaats. Zij gaf geen voorrang aan een 48-jarige automobilist uit Hoogezand. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw is met pijn aan nek, schouder en arm overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: jongens steken vuurwerk af

Twee 14-jarige jongens uit Roden en Annen krijgen een alternatieve straf voor het afsteken van vuurwerk. Eén van de jongens had nog vuurwerk over van afgelopen jaarwisseling. De andere jongen stak het af op de Diamantlaan in Groningen. De politie heeft de jongeren aangesproken en doorverwezen voor Halt.

Groningen: man gewond na onwelwording

Een 75-jarige man uit Groningen is woensdagochtend gewond geraakt aan zijn hoofd. De man werd onwel in een pand aan de Siersteenlaan in zijn woonplaats. Hierbij viel de man op zijn achterhoofd. Hij is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: mannen aangehouden met geprepareerde jas

De politie heeft woensdagmiddag op de Martinikerkhof in Groningen twee mannen aangehouden. Een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd gecontroleerd. De man toonde een valse identiteitskaart. De kaart had hij gekregen via de andere verdachte, een 39-jarige man uit Ter Apel. De 36-jarige bleek illegaal in Nederland te verblijven. Hij had een jas aan met geprepareerde jassen. Beide mannen hadden diverse toiletartikelen bij zich, waarvan ze niet konden aantonen dat ze die rechtmatig hadden verkregen. De goederen en de jas zijn in beslag genomen. Beide mannen zijn aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De 36-jarige wordt overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Muntendam: woninginbraak

Onbekenden hebben woensdag een inbraak gepleegd in een woning aan de Oosterweg in Muntendam. De dieven zijn binnen gekomen door een raam te forceren. Uit de woning zijn sieraden, geld en papieren weggenomen. De politie onderzoekt de inbraak.

Vlagtwedde: man ernstig gewond na val

Een 70-jarige inwoner van Vlagtwedde is woensdagmorgen met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De man viel in zijn woning van een zolder op een betonnen vloer. Hij raakte daarbij gewond aan zijn hoofd. Het slachtoffer is met de traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Winschoten: autoruiten te donker

De politie heeft woensdagmiddag in Winschoten een 21-jarige automobilist uit Finsterwolde bekeurd omdat zijn autoruiten te donker waren. Agenten zagen de bestuurder rijden op de Meester DU Stikkerlaan en konden de man nauwelijks zien door de voorste zijruiten. Op het politiebureau bleek dat er slechts 18 procent licht door de ruiten kwam. Dit moet 70 procent zijn. De Finsterwolder moet ervoor zorgen dat de ruiten binnen enkele weken voldoende licht doorlaten.

Bellingwolde: automobilist gewond na aanrijding

Een 68-jarige automobilist uit Bellingwolde is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval in zijn woonplaats. De bestuurder draaide vanaf de Kanaaldijk OZ de Rhederweg op, maar merkte niet op dat er te weinig ruimte was tussen hem en een andere automobilist die al op de Rhederweg reed. Deze 61-jarige man uit het Duitse Bunde kon vanwege de korte afstand niet snel genoeg afremmen en botste tegen de achterkant van de Bellingwolder. Het voertuig van de Nederlander kwam tegen een brug tot stilstand. Hij is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Veendam: gewonden door afslaande auto

Bij een verkeersongeval op het Beneden Westerdiep in Veendam zijn woensdagavond twee personen gewond geraakt. Een 39-jarige automobiliste uit Delfzijl wilde afslaan naar de Breehorn, maar gaf dit waarschijnlijk pas op het laatste moment aan met haar richtingaanwijzer. Een 17-jarige bromfietser wilde de langzaam rijdende auto inhalen, maar had niet door dat de bestuurder af wilde slaan. Op het moment dat de automobiliste afsloeg kon de 17-jarige jongen uit Veendam een aanrijding niet meer voorkomen. Hij kwam terecht op de motorkap van de auto. Een 15-jarige meisje dat achterop de bromfiets zat viel op de grond. Het tweetal is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Provincie Groningen: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op vrijdag 13 november, controleert de politie op de volgende plaatsen:

* N366, Veendam - Stadskanaal, snelheidscontrole

* N33, Bareveld - aansluiting A7, snelheidscontrole
* Winschoten en omgeving, algehele verkeerscontrole

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde woensdag op diverse plaatsen op snelheid.
* Nieuwe Pekela, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1219, aantal overtredingen: 53, hoogst gemeten snelheid: 120 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Veendam, Egypteneinde: aantal geregistreerde voertuigen: 477, aantal overtredingen: 156, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Wildervank, KJ de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 572, aantal overtredingen: 96, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Noordbroek, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1061, aantal overtredingen: 49, hoogst gemeten snelheid: 138 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Verkeerscontrole: De politie heeft woensdag op diverse plaatsen in Leek en Marum het verkeer gecontroleerd. In totaal werden elf bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de
veiligheidsgordel. Een persoon was tijdens het rijden aan het bellen met een telefoon aan zijn oor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.