Gemeente Halderberge


Actie "Regenton voor de bevolking"

Om inwoners bewust te maken van wat wel en wat niet in het riool thuishoort, voert de gemeente Halderberge vanaf 12 november 2009 tot en met 31 januari 2010 - gezamenlijk met landelijke organisaties - de campagne "Goed rioolgebruik" en een regentonnenactie om hemelwater af te koppelen van het riool.
Om wateroverlast en verstoppingen te voorkomen is goed rioolgebruik en afkoppelen noodzakelijk.

In deze actie stelt de gemeente Halderberge de inwoners in de gelegenheid om een regenton aan te schaffen om op die manier een bijdrage te leveren aan ontlasting van het riool en beter gebruik van regenwater. De regenton wordt met korting op de prijs aangeboden. Per verkochte ton gaat nog eens 15% van de aanschafwaarde naar een goed doel, te weten de milieuafdeling van het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum te Oudenbosch. Indien u betaald via IDeal komt daar nog eens 19% bovenop.

Gedurende de gehele actie, die loopt t/m 31 januari 2010 kunnen belangstellenden op de website van de Gemeente Halderberge of via een bon in de Halderbergse Bode een regenton bestellen om eigen hemelwater op te vangen en te hergebruiken. Vermeldt u bij de bestelling dat het gaat om de " regentonnenactie Halderberge".