Gemeente Hilversum

Goedkeuring Definitief Ontwerp ongelijkvloerse kruising

publicatiedatum: donderdag 12 november 2009

College benadrukt noodzaak tunnel Oostereind

Het college van burgemeester en wethouders heeft deze week het Definitief Ontwerp goedgekeurd voor de kruising Oostereind/Soestdijkerstraatweg. Het ontwerp wijkt nauwelijks af van het Voorlopig Ontwerp dat deze zomer in de inspraak is geweest. De kruising wordt ongelijkvloers met een tunnelbak in het Oostereind voor het doorgaand verkeer op de buitenring en erbovenop een tweestrooks rotonde voor het afslaande verkeer van en naar de Soestdijkerstraatweg.

Aanpassingen
Naar aanleiding van de inspraak en gesprekken met belanghebbenden stellen b. en w. in het Definitief Ontwerp nog wel een paar aanvullingen en wijzigingen voor. Zo komt het college de bewoners van de Curaçaolaan tegemoet met de aanleg van een geluidsscherm tussen het Oostereind en hun tuinen. Verder wordt het fietspad langs het Oostereind aan de kant van de school Groot Goylant geschikt gemaakt voor fietsen in twee richtingen. En om vanaf de rotonde een extra rijstrook te kunnen aanleggen in de richting van het ArenaPark wordt het benzinestation van Shell anders ingericht. In plaats van twee pompeilanden naast elkaar komen er drie achter elkaar.

Procedure/uitvoering
Het Definitief Ontwerp wordt geagendeerd voor De Discussie van de gemeenteraad op woensdag 25 november aanstaande. Bij positieve advisering beginnen in het derde kwartaal van 2010 de voorbereidende werkzaamheden, zoals het verleggen van kabels en leidingen. De aanleg van tunnel en rotonde begint in april 2011 en zal naar verwachting een jaar duren.

Integraal BereikbaarheidsPlan
De herinrichting van de kruising Oostereind/Soestdijkerstraatweg is onderdeel van het Integraal BereikbaarheidsPlan Hilversum e.o. (IBP). Met ruim veertig verkeersmaatregelen werkt de gemeente aan een beter bereikbaar Hilversum per fiets, openbaar vervoer en auto. Daarmee wordt niet alleen de bereikbaarheid in de stad verbeterd, maar ook de milieukwaliteit.

Via de website www.hilversumbeterbereikbaar.nl is het Definitief Ontwerp in te zien en te downloaden.

Het Definitief Ontwerp voor de kruising
Oostereind/Soestdijkerstraatweg valt onder de verantwoordelijkheid van wethouder verkeer Erik Boog.