NCRV

Mambapoint

Matthijs de Bruijn

The Optical Foundation wint online videowedstrijd

De winnaar is bekend...

Donderdag 12 november

Meer oogzorg voor kinderen in Ghana!

De winnaar van de Mambapoint online videowedstrijd âLaat zien wat je doetâ is bekend. De hoofdprijs van ⬠2000,- gaat naar Carolien Kunnen van The Optical Foundation in Maastricht. Zij werd gisterenmiddag verrast door Mambapoint presentatrice Evelien Bosh, die haar de cheque en een grote bos bloemen kwam overhandigen.

The Optical Foundation maakt oogzorg toegankelijk voor kinderen in Ghana en leidt tevens Ghanese optometrie studenten op. Carolien Kunnen zet zich al vele jaren in voor goede oogzorg en reist regelmatig af naar Ghana, maar organiseert ook ludieke acties om geld op te halen voor de stichting..

âWat te gek dat ik heb gewonnen zeg,⦠ik ga het geld uitgeven aan heel veel brillen voor de kinderen in Ghana!â Dat zei de enthousiaste winnares vanochtend in de radiouitzending van FunX âStartâ Rotterdam, waar zij live in de uitzending werd gefeliciteerd.

And the winner isâ¦

Tot en met gisteren kon nog worden gestemd op The Optical Foundation én de twee andere finalisten;


- De Nijmeegse stichting Rhythm for Revival ondersteunt tambourprojecten voor kinderen in Burundi.


- het Lejo Fonds uit Mariahoop te Limburg, dat in het Mukonodistrict in Oeganda geiten beschikbaar stelt aan families die een wees opnemen of een gehandicapt kind hebben. Met de geit kan de familie inkomsten verwerven om het schoolgeld te betalen.

Uiteindelijk ging Carolien Kunnen van The Optical Foundation er dus vandoor met de meeste stemmen en de hoofdprijs. Het winnende filmpje en de prijsuitreiking zijn terug te zien op www.mambapoint.nl

Achtergrond

De Mambapoint online videowedstrijd âLaat zien wat je doetâ werd deze zomer gelanceerd voor mensen met een project in een ontwikkelingsland. Mambapoint wil mensen zo stimuleren om met hun zelf geproduceerde videomateriaal, te laten zien wat ze doen op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. Voor de wedstrijd werden projecteigenaren opgeroepen in beeld vast te leggen waar hun stichting zich voor inzet. Vele duizenden mensen hebben hun stem uitgebracht.

NCRV Mambapoint is een platform voor grote en kleinschalige ontwikkelingsprojecten. De redactie maakt wekelijks reportages over inspirerende mensen, maar ook over zaken die spelen op het gebied van ontwikkelingssamenwerking.