Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.25 uur

Utrecht, 12-11-2009

Heling

HARMELEN/WOERDEN De politie heeft dinsdag 10 november een 25-jarige vrouw uit Nieuwegein aangehouden omdat zij verdacht wordt van heling.

Agenten zagen rond 23.00 uur een auto met hoge snelheid rijden over de J.J. Vierbergenweg. Ook zagen zij dat de automobilist een auto inhaalde en hierbij over de dubbel doorgetrokken streep reed. Agenten besloten het voertuig te controleren en lieten de bestuurder stoppen bij het tankstation aan de snelweg A12. Bij controle zagen agenten dat er een aantal dozen met mobiele telefoons in de auto lag. De 25-jarige vrouw kon niet verklaren waar deze telefoons vandaan kwamen, omdat zij de auto had geleend. De vrouw is aangehouden op verdenking van heling. De politie doet verder onderzoek naar de herkomst van de mobiele telefoons.

Vuurwerk in beslag genomen

MAARSSEN- De politie heeft dinsdag 10 november illegaal vuurwerk aangetroffen in een schuur.

Agenten zijn op basis van binnengekomen informatie rond 14.30 uur naar een woning in Antilopespoor gegaan. In de bijbehorende schuur troffen zij twee dozen aan met illegaal vuurwerk. Het vuurwerk, 170 vlinderbommen en 10 lawinepijlen, is in beslag genomen en veilig gesteld door de Politie Milieu Dienst. Tegen een 30-jarige man en een 16-jarige jongen beiden uit Maarssen is proces-verbaal opgemaakt.

Te hard

MAARSSEN Een Bulgaar reed op woensdag 11 november veel te hard over de Rijksweg A2. Hij moest zijn boete direct betalen.

Rond 15.30 uur zagen agenten een auto met behoorlijk hoge snelheid over de Rijksweg A2 rijden. Zij gingen achter de auto aan en klokten hem (al gecorrigeerd) op 132 km/u, op een plaats waar een maximumsnelheid van 90 km/u geldt. De bestuurder, een 39-jarige man uit Bulgarije, werd meegenomen naar het politiebureau. In overleg met een Officier van Justitie werd de boete bepaald op 330 euro. Nadat de Bulgaar de boete had voldaan, mocht hij het politiebureau verlaten.

Controle bedrijf

MONTFOORT - De politie heeft in samenwerking met de Fiod, Arbeidsinspectie en de Siod op woensdag 11 november een controle gedaan bij een bedrijf aan het IJsselveld.

De aanleiding voor de controle was een binnengekomen melding dat er bij het bedrijf illegale werknemers aanwezig zouden zijn. Op grond van de Wet Arbeid Vreemdelingen is het bewuste bedrijf gecontroleerd. Alles bleek in orde.

Getuigen gezocht inbraken

VINKEVEEN De politie zoekt getuigen van twee (poging tot) inbraken die zijn gepleegd in Vinkeveen.

In de nacht van zondag 8 op maandag 9 november is bij een bedrijf aan de Kerklaan een poging gedaan om in te breken. In de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 november is een inbraak gepleegd in een school aan het Tuinderslaantje. Hierbij is o.a. een computer weggenomen. Heeft u op genoemde data verdachte personen en/of voertuigen gezien, neem dan contact op met het politiewijkteam De Ronde Venen via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.