Nationale-Nederlanden


Nationale-Nederlanden BedrijfsBaken biedt werkgevers online inzicht in kosten en besparingen ziekteverzuim.

Den Haag, 12 november 2009

Nationale-Nederlanden introduceert het NN BedrijfsBaken geintroduceerd, een online inkomens- en verzuimscan. Dit is een zeer innovatieve tool waarmee werkgevers en ondernemers in een paar minuten inzicht krijgen in kosten en mogelijke besparingen op het gebied van inkomensverzekeringen en ziekteverzuim.

Nationale-Nederlanden heeft de kerncijfers van de belangrijkste Nederlandse bedrijfstakken en branches en de meest actuele wet- en regelgeving hierin opgenomen. Een van de branches die profiteert van het NN BedrijfsBaken (www.nnbedrijfsbaken.nl) en de branchegerichte aanpak van Nationale-Nederlanden is de horeca. Deze branche kent een aantal specifieke verzuimoorzaken, zoals (onregelmatige) werktijden en contracten.

De economische crisis en het rookverbod zijn mede debet aan arbeidsconflicten die leiden tot meer stress, slechte werksfeer en meer ziekte. In samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland biedt Nationale-Nederlanden horecaondernemers branchespecifieke oplossingen, zoals horecamediators en een speciaal Horeca Verzuimloket.