Politie Rotterdam Rijnmond

Donderdag 12 november 2009

* RECHERCHE ONDERZOEKT WONINGOVERVAL
HOEK VAN HOLLAND - De recherche van het district Waterweg-Noord heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar een overval in een woning.
In de nacht van woensdag op donderdag drongen drie mannen binnen bij een woning aan de Dirk van de Burgweg. Zij mishandelden de 72-jarige
bewoner met een nog onbekend voorwerp. Ook werd het slachtoffer bedreigd met een vuurwapen. De daders gingen er rond 2.30 uur met een nog onbekend geldbedrag vandoor. Het bejaarde slachtoffer is opgenomen in het Vlietlandziekenhuis voor behandeling en ter observatie.
Bij het buurtonderzoek dat de politie direct uitvoerde, werden geen verdachten aangetroffen. Het onderzoek wordt voortgezet aan de hand van onder andere getuigenverklaringen.


* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTE STRAATROVEN

BARENDRECHT - De recherche van het district Zuid heeft een verdachte gearres-teerd in het onderzoek naar een aantal straatroven.
De 23-jarige Rotterdammer wordt onder meer verdacht van een beroving die medio september in Barendrecht werd gepleegd. Een 16-jarige Rotterdammer liep met zijn scooter nabij een viaduct op de Vrijenburgweg toen een drietal mannen hem met een vuurwapen bedreigde, hem sloeg, en hem beroofden van zijn portemonnee en scooter. De politie stelde een onderzoek in en hield de eerste verdachte op 11 november aan. Meer aanhoudingen worden verwacht.


* MAN AANGEHOUDEN NA GANZENJACHT
GOEDEREEDE - Politieagenten van de Milieu-eenheid hielden afgelopen week een man aan die verdacht wordt van het onverantwoord schieten op ganzen. Nadat de politie diverse meldingen kreeg over het wangedrag van de jager, stelden agenten een onderzoek in naar de 69-jarige inwoner van Goedereede. Daarbij werd hij op heterdaad betrapt terwijl hij op ganzen schoot op het ter-rein bij de Nieuwendijk. In Zuid-Holland mag gejaagd worden op ganzen, mits er preventieve middelen geplaatst zijn. Dat was in dit geval niet gebeurd. De verdachte kreeg een bekeuring.