Gemeente Schagen

Rectificatie Dag van de Mantelzorg in Schagen

Op donderdag 12 november wordt in de gemeente Schagen de landelijke Dag van de Mantelzorg georganiseerd met een lunchbijeenkomst in bioscoop CineMagnus (dus niet in Magnushof, zoals hier vorige week per abuis stond vermeld).

In aanwezigheid van de wethouder Welzijn, de heer J.J. Heddes, wordt aandacht besteed aan het landelijke thema âMantelzorg en netwerkenâ.

De organisatie is in handen van de gemeente en het Steunpunt Mantelzorg Kop van Noord-Holland, onderdeel van zorgorganisatie Omring.

In Nederland is één op de tien mensen mantelzorger. Mantelzorg is de hulp die partners, familie, vrienden of buren bieden aan een naaste, die niet meer volledig voor zichzelf kan zorgen. Mantelzorg is iets dat je overkomt. Iedereen - jong of oud â loopt kans ermee geconfronteerd te worden. Mantelzorgers maken het mogelijk dat mensen met een chronische ziekte, handicap of beperking gewoon thuis kunnen wonen en deel kunnen nemen aan het maatschappelijk leven. Mantelzorg wordt vaak naast andere taken, zoals zorgen voor het eigen gezin, een baan of een opleiding verleent.

Â

Ontspanningsmiddag

Het thema voor deze 12e landelijke Dag van de Mantelzorg is âMantelzorg en netwerkenâ. Daarom organiseert de gemeente Schagen in samenwerking met Steunpunt Mantelzorg Kop van Noord-Holland op donderdag 12 november een ontspanningsbijeenkomst voor mantelzorgers. Wethouder Heddes ondersteunt dit van harte. In bioscoop CineMagnus aan de Grotewallerweg 2, wordt voor Schager mantelzorgers die zich voor deze middag hebben aangemeld een lunch geserveerd. Er wordt een muzikale komedie vertoond en natuurlijk is er volop gelegenheid voor ontmoeting met andere mantelzorgers, uitwisseling van ervaringen of het stellen van vragen aan de medewerkers van het Steunpunt, of de mantelzorgmakelaar.