Gemeente Drechterland

12-11-2009
Jubileum in 2010

Jumelagecontacten met Bardowick en Skoki

Sinds 1970 heeft de voormalige gemeente Venhuizen jumelage contacten met de âSamtgemeinte Bardowickâ in Duitsland. Bardowick is een agrarische gemeente gelegen ten zuiden van Hamburg in de Kreis Lunenburg.
Na de val van de muur in 1989 ontstonden vele nieuwe stedenbanden met landen uit midden en Oost-Europa. Vanaf 1995 zijn er jumelagecontacten met Skoki in Polen. Ook Skoki is een plattelandsgemeente, gelegen ten noorden van Poznan in het westen van Polen. In Skoki wonen ongeveer 10.000 mensen.

In juni 2010 vieren we veertig jaar contacten met Bardowick en vijftien jaar met Skoki. Dit jubileum wordt gevierd in Bardowick. Door de drie gemeentes wordt hard gewerkt om samen een goed programma samen te stellen. Tijdens het jubileum is er op zaterdag 5 juni in Bardowick een drie landenmarkt. Hiervoor zoeken wij deelnemers uit de gemeente Drechterland. Het is de bedoeling dat op deze markt iedere gemeente zijn streekproducten laat zien en te koop aanbied. Wij denken aan bedrijven, maar ook particuliere initiatieven zijn welkom. Voor het gehele weekend zijn wij ook op zoek naar een amateurfotograaf die tijdens het jubileum fotoâs maakt. Wie heeft zin om mee te gaan? Er is geen vergoeding aan verbonden. Opgave en informatie bij mevrouw Elly Sjerps, T: 0228-542 432 (graag na 19.00 uur bellen).