Politie Drenthe

Donderdag

Provincie Drenthe, 12-11-2009

Politie houdt verdachte gewapende berovingen aan

ASSEN Dinsdagmorgen vroeg heeft de politie een 36-jarige man uit Frankrijk aangehouden. Hij wordt verdacht van twee gewapende berovingen bij de pinautomaat aan de Nobellaan. Daar werd op 25 oktober een 37-jarige man uit Bovensmilde het slachtoffer. Op 5 november overkwam een 25-jarige Assenaar hetzelfde. Beide zijn onder bedreiging met een vuurwapen gedwongen om geld af te geven. De verdachte verblijft al enige tijd in Assen. Het onderzoek dat na de berovingen is verricht leidde naar deze man. Hij zit vast en de politie kijkt of hij voor meer zaken in aanmerking komt.

Verdachte ongeval opgespoord

GIETEN Woensdagmorgen raakte een 22-jarige automobilist uit Haren met zijn auto van de weg op de N33. Hij moest uitwijken voor een inhalende tegenligger en kwam in de sloot terecht. Van de inhalende tegenligger werd het kenteken genoteerd door getuigen. De politie zocht de veroorzaker, een 26-jarige man uit Winschoten, thuis op en heeft hem een proces-verbaal gegeven voor het veroorzaken van een ongeval. (2009053591)

Geld gepind na zakkenrollen

ASSEN Dinsdagmiddag is een 62-jarige vrouw in een winkel aan het Koopmansplein het slachtoffer geworden van een zakkenroller. Doordat ze een briefje met de pincode in haar portemonnee had, was het voor de dader een koud kunstje om in korte tijd een flink geldbedrag te pinnen. De politie stelt een onderzoek in(2009053959)

Automobilist gewond bij ongeval

BEILEN Woensdagmiddag is een 20-jarige automobilist uit Beilen gewond geraakt bij een ongeval. Hij reed op de Domoweg en raakte daar in een bocht de controle over de auto kwijt. Hij raakte in een slip en botste tegen een boom. Hij is met een gebroken neus naar het ziekenhuis in Assen gebracht. (2009054075)

Politie onderzoekt diefstal autos

EMMEN Woensdagavond is aan de Holtingerbrink een rode Fiat Cinquecento gestolen. De 23-jarige eigenaar meldde dat de auto tussen 18.30 en 20.30 uur is gestolen. (2009054078)

NIJEVEEN - In de nacht van dinsdag op woensdag is een zwarte Toyota Land Cruiser gestolen van een 60-jarige man uit Nijeveen. De auto stond afgesloten geparkeerd aan de Kolderveen en heeft het kenteken 97-ZH-BX. (2009053876)

Vrouw breekt pols bij val op straat

EMMEN Op woensdagochtend is bij de apotheek aan de Peyserhof een 82-jarige vrouw uit Emmen vermoedelijk gestruikeld terwijl ze haar fiets aan de hand had. Het gevolg was een gebroken pols en een hoofdwond. De vrouw is overgebracht naar het Scheperziekenhuis te Emmen. (2009053974)

Brand in kelder flat

ASSEN Aan de Smetanalaan is woensdagavond een brand in de kelder van de rode flat gemeld. De brand is ontstaan door een fiets die in de brand is gestoken. Rook werd door bewoners ontdekt bij thuiskomst waarna zij een melding maakte. Er is contact opgenomen met de woonstichting in verband met de beschadigde muren. (2009054117)

Automobilist gewond bij ongeval

WIJSTER Op woensdagochtend heeft een verkeersongeval plaats gevonden aan de verlengde Wijsterseweg. Een 39-jarige man uit Nieuw Dordrecht raakte de berm en reed vervolgens tegen een boom aan. De brandweer heeft het dak van de auto moeten verwijderen. De bestuurder is met nekklachten meegenomen naar het Bethesda ziekenhuis.(2009053868)

Trilplaat en stenenknipper gestolen

ECHTEN Op een parkeerplaats van camping de Westerbergen zijn op dinsdag of woensdag een stenenknipper en trilmachine gestolen. De machines waren in het bezit van een 50-jarige man uit Hollandscheveld om bestratingwerkzaamheden mee uit te voeren. (2009053980)

Bekeuringen bij gordelcontrole

RODEN Op woensdagochtend is in samenwerking met de VVN toezicht gehouden op vervoer van kinderen bij de OBS de Tandem aan de Klimop te Roden. Er zijn twee boetes uitgeschreven voor een kind dat niet juist vervoerd werd en een moeder die zonder gordel in de auto reed. (2009053881)

Hennepkwekerijen ontmanteld

HOOGEVEEN Aan de Spechtlaan in Hoogeveen is op woensdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen in een woning. De kwekerij bestond uit 70 volgroeide planten. In de woning werden een vuurwapen, munitie en diverse drugsgerelateerde goederen aangetroffen welke in beslag zijn genomen. (2009054034)

EMMEN Bij een inval in een eethuis aan de Wilhelminastraat op donderdagmorgen heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen. Het is nog niet bekend om hoeveel planten het precies gaat, omdat de actie op het moment van het plaatsen van het persbericht nog in volle gang is. Alles wordt geïnventariseerd en daarna ontmanteld. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Nieuw opsporingsbericht op de website

Woensdag 11 november 2009 is een nieuw opsporingsbericht geplaatst op onze website. Het zijn beelden van een onbekende verdachte die op 6 oktober in Emmen geld heeft gepind met een bankpas die eerder op de dag in Balinge is gestolen. Kijk voor de beelden ophttp://www.politie.nl/drenthe/opsporing/091111zaakbalinge2009045742. asp

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.