Gemeente Voerendaal

\ 12/11/2009 - Gratis fietsverlichting brugklassers Parkstad

Ruim 3.000 brugklasleerlingen van de dertien scholen voor voortgezet onderwijs in Parkstad ontvangen eind oktober een gratis fietsverlichtingsset van Parkstad Limburg.

Parkstad Limburg doet, mét de Parkstad-gemeenten en het ROVL (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg), mee aan de landelijke campagne fietsverlichting om de zichtbaarheid van deze leerlingen in het verkeer te bevorderen. 'Bovendien', aldus Richard de Boer, portefeuillehouder Mobiliteit en Bereikbaarheid van Parkstad, 'laten resultaten uit voorgaande jaren zien dat het gebruik van de fietsverlichting hierdoor sprongen vooruit gaat en daarmee de verkeersveiligheid van deze kwetsbare groep verkeersdeelnemers.'

De ouders van de leerlingen worden ook betrokken. Zij ontvangen een informatiebrief over het belang van goede zichtbaarheid in het verkeer. En de politie let in het hele land gedurende deze actie extra goed op fietsverlichting.

De fietsverlichtingsactie maakt deel uit van het actieplan verkeersveiligheid Parkstad Limburg van de samenwerkende gemeenten. In het kader van dit actieplan worden ook verkeerseducatiedagen en rijvaardigheidsritten georganiseerd en voert het verkeershandhavingsteam gerichte handhavingsacties uit. Zo wordt via gedragsbeïnvloeding samengewerkt aan verbetering van de verkeersveiligheid in de regio Parkstad Limburg. Parkstad streeft naar een verkeerssysteem zonder slachtoffers.