Gemeente Alphen aan den Rijn

Start plannen voormalige Joodse begraafplaats

In het Bestemmingsplan Centrum Lage Zijde en het herijkt Masterplan Stadshart Lage Zijde is de voormalige Joodse begraafplaats opgenomen als een respectvolle locatie. Inmiddels is een klankbordgroep opgezet om zich te buigen over de plannen voor de invulling van het gebied.

In de zomer van dit jaar is met de aankoop van het Joods metaheerhuisje gestart met het ontwikkelen van plannen voor de voormalige Joodse begraafplaats. Wethouder Hans Groen in t Wout: Toen had ik al beloofd dat we samen de herinrichting zouden vormgeven. En dat doen we nu ook met de klankbordgroep voormalige Joodse begraafplaats. We raadplegen de klankbordgroep over de ideeën die het bureau ontwikkeld. Het is niet de bedoeling om de voormalige Joodse begraafplaats opnieuw in te richten als begraafplaats. Begin 2010 verwachten we van het bureau de eerste resultaten.

Waardevol
De herinrichting maakt onderdeel uit van de plannen voor de bouw van een vernieuwd Stadshart Lage Zijde. De voormalige Joodse begraafplaats is van belangrijke waarde voor de stad Alphen aan den Rijn, omdat het een verbinding is tussen de toekomstige Lage Zijde met de geschiedenis.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn