Gemeente Vlaardingen


Winnaars kleur- en ontwerpwedstrijd Nieuw Stadhuis bekend

12 november 2009

Burgemeester Tjerk Bruinsma heeft woensdag 11 november 2009 prijzen uitgereikt aan de winnaars van de kleur- en ontwerpwedstrijd Nieuw Stadhuis. De hoofdprijs is gegaan naar een maquette, gemaakt door Gilian, Merel en Melissa uit groep 4 van basisschool De Hoeksteen. De twee overige prijzen gingen naar Karishma, 11 jaar, van basisschool t Kompas en Milou, 10 jaar, van de basisschool Jan Ligthart.

De kleur- en ontwerpwedstrijd was verbonden aan de tentoonstelling drie ontwerpen Nieuw Stadhuis in de Stadsgehoorzaal die in september te zien was en waar de burgers hun voorkeur konden aangeven. Via de basisscholen is aan alle jonge inwoners van Vlaardingen gevraagd een ontwerp van het nieuwe stadhuis te kleuren, te tekenen, te schilderen of te bouwen. Meer dan negentig kinderen van verschillende scholen leverden een maquette of ontwerp in. De jury, die ook het uiteindelijke ontwerp van het nieuwe stadhuis heeft gekozen, met daarin onder andere de burgemeester Tjerk Bruinsma, wethouder Hans Versluijs en gemeentesecretaris Cees Kruijt, beoordeelden de ontwerpen van de winnaars als kleurrijk, origineel en groen.

Burgemeester Tjerk Bruinsma en de prijswinaars
Burgemeester Tjerk Bruinsma met de architecten in spé.

De burgemeester verraste de gelukkige winnaars met echte Jip- en Janneke champagne en maisbouwstenen en Kapla (houten bouwstenen), een prijs waarmee nog meer mooie bouwwerken gemaakt kunnen worden.