Politie Haaglanden

Persberichten 12 november

Haaglanden, 12-11-2009

Ramkraak
Den Haag De politie kreeg donderdagochtend 12 november om 03.20 uur een inbraakalarm binnen van een benzinestation aan de Lozerlaan. Toen de agenten bij het benzinestation aankwamen, zagen ze dat een glasstenen muur omver was gereden en dat men zo het benzinestation binnen was gegaan. De dieven namen verschillende goederen mee. In een sloot die achter het benzinestation loopt, stond de auto die gebruikt was bij deze ramkraak. De auto, een blauwe Suzuki X90 met het kenteken PL-XH-01 bleek vier dagen geleden gestolen te zijn vanaf het Eric Satieplantsoen. De politie is op zoek naar getuigen. Hebt u informatie over deze ramkraak of hebt u de genoemde Suzuki zien staan, bel dan met de recherche van Bureau Loosduinen via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan met 0800-7000.

Babbeltruc

Den Haag Een 72-jarige Hagenaar en zijn echtgenote zijn woensdagmiddag 11 november opgelicht door twee vrouwen die zich uitgaven voor medewerksters van een thuiszorgorganisatie. Bij het echtpaar werd omstreeks 14.15 uur aangebeld door de twee vrouwen. De bewoner liet de dames binnen. Na een gesprekje waarbij de vrouwen door de woning liepen, verlieten ze de woning aan de Beresteinlaan. Nadat de vrouwen weg waren gegaan, kwam de echtgenote erachter dat een bankpas uit haar portemonnee was weggenomen. Verder bleek dat een aantal juwelen waren weggenomen.

Dief wil tandenpoetsen

Den Haag Personeel van een supermarkt aan de Fahrenheitstraat hield een 49-jarige Hagenaar aan die had geprobeerd om zonder te betalen een tray tandpasta mee te nemen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en zit vast. Hij krijgt een winkelverbod en moet zich voor de rechter verantwoorden.

Fietsendieven aangehouden

Den Haag Ouders van leerlingen van een school aan de Missouri lieten de directeur van de school weten dat er fietsen gestolen waren uit het fietsenhok. Uit camerabeelden kon opgemaakt worden wie de verdachten waren. De verdachten, twee 14-jarige Haagse jongens en een 13-jarige Haagse jongen, zijn woensdag 11 november aangehouden en bekenden direct dat zij drie fietsen gestolen hadden. De jongens zitten vast voor verhoor.

Man deelt kopstoot uit

Den Haag - De politie hield woensdag 11 november rond 19.00 uur in een tram op de Loosduinsekade een man aan die even daarvoor een HTM-controleur een kopstoot had gegeven. De verdachte bleef zich verzetten tegen zijn aanhouding. Op aanwijzen van de HTM-controleurs zijn nog twee verdachten aangehouden, omdat ze zich niet konden gedragen in de tram. De mannen (40, 23 en 21 jaar oud, allen uit Den Haag) zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Beschonken bestuurder maakt brokken
Rijswijk Een 21-jarige Poolse kwam donderdag 12 november in de problemen toen zij in beschonken toestand op de Laan van Hoornwijck met zijn auto een aanrijding veroorzaakte. De vrouw reed omstreeks 06.30 uur op de Laan van Hoornwijck, toen de auto die voor haar reed, snelheid minderde. Zij kon niet op tijd remmen, waarna zij achterop haar voorganger reed. Niemand raakte gewond. Omdat de vrouw teveel gedronken had, hielden agenten haar aan. Op het politiebureau blies zij 590 ugl. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt. De officier van justitie zal een beslissing nemen over de verdere afhandeling.

Snelheidscontroles

Wateringen Politie Haaglanden controleerde woensdag 11 november zowel op de Kerklaan als op de Wippolderlaan de snelheid van passanten. Op de Wippolderlaan kregen tussen 10.45 uur en 14.00 uur in totaal 137 van de 1905 passanten een bekeuring voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid was 117 km/uur, terwijl 80 km/uur is toegestaan. Op de Kerklaan reden 10 van de 150 passanten te hard.

Wat kijk je nou?

Delft - De politie hield woensdag 11 november een 29-jarige man uit Vlaardingen en een 36-jarige man uit Schiedam aan, omdat zij de bedrijfsleider van een supermarkt aan de Martinus Nijhofflaan hadden bedreigd. De bedrijfsleider liep omstreeks 11.30 uur zijn kantoor uit. De man keek naar het tweetal, dat daar kennelijk niet van gediend was. Zij gaven de bedrijfsleider te kennen dat ze hem dood zouden maken of in elkaar zouden slaan. De man waarschuwde de politie, die de twee aanhield. Dat de mannen zo onsymphatiek reageerden, had wellicht te maken met het feit dat de bedrijfsleider hen herkende als winkeldieven. De twee worden behalve bedreiging, verdacht van een diefstal begin in oktober bij dezelfde supermarkt.

Vernielers aangehouden

Delft Bij het station aan de Van Leeuwenhoeksingel hielden politieagenten donderdag 12 november twee mannen aan voor vernieling. Rond 05.30 uur werd via cameratoezicht gezien dat de mannen met fietsen gooiden. Politieagenten hielden een 21-jarige Hagenaar en een 22-jarige Delftenaar aan.

Dronken jongen loopt de snelweg op
Delft Een 18-jarige Hagenaar werd woensdagavond 11 november aangehouden toen hij op de middenberm van de snelweg A13 liep. De politie kreeg omstreeks 23.20 uur de melding dat er iemand op de snelweg zou lopen. Direct werden via signaleringsborden boven de weg enkele rijbanen afgesloten en op andere snelheidsbeperkingen opgelegd. In de middenberm troffen agenten even later de Hagenaar, die duidelijk in beschonken toestand verkeerde. Hij werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Daar vertelde hij dat hij na een feestje in Delft de tram had gepakt, maar te vroeg was uitgestapt en vervolgens op één of andere manier op de snelweg was beland. Tegen de jongen werd proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte danst op politieauto

Zoetermeer Een 18-jarige man uit Zoetermeer had woensdag 11 november kennelijk de onbedwingbare behoefte om op een politieauto te dansen. Politieagenten die omstreeks tien over tien s avonds in een woning aan het Dijkwater waren in verband met een melding, werden door een getuige aangesproken toen zij het huis verlieten. De getuige vertelde de agenten dat een jongen op de politieauto was gesprongen, die zij in de straat hadden geparkeerd. Vrienden van de jongen hadden met een mobiele telefoon fotos van de actie gemaakt. De auto bleek beschadigd, maar dankzij het door de getuige opgegeven signalement konden de agenten de vermoedelijke dader aanhouden in een speeltuintje verderop.

Illegale klappers

Zoetermeer Politieagenten hielden woensdagavond 11 november op de Van Stolberglaan een 18-jarige jongen aan met illegaal vuurwerk. Bij een controle van de auto waarin de Zoetermeerder reed, zagen de agenten het vuurwerk achter de bestuurdersstoel liggen. Ze namen de ruim 120 nitraatklappers in beslag. De jongen kreeg een proces-verbaal.

Jongen beroofd van scooter

Leidschendam - Twee nog onbekende jongens beroofden woensdag 11 november een 17-jarige Leidschendammer van zijn scooter. De jongens stond omstreeks 17.55 uur met wat vrienden te praten op de Weigelia. Toen hij weg wilde gaan, hielden twee jongens hem tegen. Ze eisten dat de jongen zijn scooter af zou staan en duwden hem van zijn scooter af. De daders waren jongens met een getinte huidskleur, in de leeftijd van 18 tot 20 jaar. De eerste dader was ongeveer 1m80 lang en droeg een zwart lederen jas met bontkraag. De tweede dader was iets kleiner dan zijn maatje (1m75) en was eveneens gekleed in een zwarte jas waar een witte capuchon van een trui of vest bovenuit stak.

Heeft u iets van deze beroving gezien of meent u te weten wie de daders zijn, neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Leidschendam/Voorburg via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.