Vereniging van Recreatieondernemers Nederland


PERSBERICHT

Driebergen, 12 november 2009

Hans Lanters - RECRON Ondernemer van het jaar 2009 Zuid-Limburgse ondernemer toonaangevend voor de professionele buitensportsector

Hans Lanters van ROCCA Sport & Adventure in Gulpen heeft tijdens de Algemene Ledenvergadering de prijs "Ondernemer van het jaar 2009" in ontvangst genomen. De prijs is op 11 november jongstleden door Geke Faber, voorzitter RECRON, overhandigd. Lanters krijgt deze prijs vanwege zijn bijzondere betekenis voor de buitensportsector. Naast zijn gedegen ondernemerschap is zijn invloed op de ontwikkeling van deze buitensportsector en zijn maatschappelijke betrokkenheid van grote waarde.

Eerste bedrijf met klimaatneutrale status
Hans Lanters is een gedreven en actieve buitensportondernemer die als één van de trekkers kan worden gezien van de professionele buitensportsector. Hij is naast het ondernemerschap actief in normcommissies (nationaal en internationaal). Hij vormt de spil van de kwaliteitscommissie van de VeBON (Vereniging voor Buitensport Ondernemers) en fungeert vanuit zijn jarenlange ervaring als een belangrijke vraagbaak voor anderen. Duurzaamheid en klimaatneutraal zijn belangrijke uitgangspunten in de keuzes die hij als ondernemer maakt.

Zijn bedrijf is toonaangevend in Zuid-Limburg op het gebied van outdoor activiteiten en sportieve evenementen. Hij maakt daarbij verrassend gebruik van de mooie decors van het Limburgse heuvellandschap en de historische stad Maastricht. In zijn activiteitencentrum in Gulpen heeft hij een unieke klimaccommodatie met driedimensionale structuurwanden tot stand gebracht.

Veiligheid en milieu, begrippen die altijd met de buitensport in verband worden gebracht, staan centraal in zijn bedrijfsvisie. ROCCA Sport & Adventure behoorde tot de eerste bedrijven die een veiligheids-management-systeem hebben ingevoerd en liep daarbij vooruit op de standaard die nu in de buitensport van toepassing is. Afgelopen jaar heeft ROCCA Sport & Adventure intensief samengewerkt met de Hogeschool Zuyd en de Technische Universiteit Aachen om als eerste bedrijf in de sector een klimaatneutrale status te bereiken.

Prijs "Ondernemer van het jaar"
RECRON, de branchevereniging voor recreatieondernemers in Nederland, benoemt jaarlijks een "Ondernemer van het jaar", die tijdens de ALV (Algemene Ledenvergadering) bekend wordt gemaakt en in het zonnetje wordt gezet. De prijs bestaat uit een bronzen sculptuur (wisseltrofee) in combinatie met een oorkonde en een kleine sculptuur die de ondernemer mag behouden.





Sinds de invoering van de prijs "Ondernemer van het jaar" is de prijs achtereenvolgens uitgereikt aan: Loet Bierenbrootspot (Sportfondsen Nederland), Ronald van der Zijl (Efteling) en Peter en Wilma Vriend (Campingpark De Bongerd).

RECRON, de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland, streeft naar een optimaal ondernemersklimaat in de recreatiebranche en behartigt de collectieve en individuele belangen van de leden. De brancheorganisatie vertegenwoordigt ruim 2.000 recreatiebedrijven. Hieronder vallen kampeerbedrijven, bungalowparken, groepsaccommodaties, dagattracties, buitensportbedrijven (VeBON), zwembaden en sauna's.


---


Noot voor de redactie (