Politie IJsselland

Mensen overvallen in woning

Deventer , 12-11-2009

Twee onbekende mannen zijn donderdag 12 november rond 00.15 uur een woning binnengedrongen aan de Rudolf van Diepholtstraat. Ze belden aan en bij het opendoen kreeg een van de bewoners, een 79-jarige man, een trap tegen de borstkas. Een van de mannen had een steekwapen en inbrekerswerktuig in zijn handen. Ze wilden geld en bankpassen en doorzochten de woning. Uiteindelijk gingen ze ervandoor met een bankpas, sleutels en mobiele telefoons. De technische recherche heeft sporenonderzoek verricht en politiemedewerkers stelden direct een uitgebreid omgevingsonderzoek in.

Op het Karel de Groteplein werd rond 01.05 uur een man gesignaleerd die handelingen verrichtte bij een pinautomaat en zich zeer verdacht gedroeg. Hij liep weg richting Margijnenenk en zette het op een lopen toen hij de politie zag. De man is nog enige tijd te voet achtervolgd, maar hij wist te ontkomen. Vervolgens is de omgeving afgezet en met inzet van de diensthond met name gezocht tussen de flats in de Varlarstraat en in het park in de omgeving Bernholdstraat/Ludgerstraat. Ook dit leverde helaas niet het gewenste resultaat op.

Het signalement van de daders luidt:

1. Man, licht getint, 1,80 lang, capuchon op, witblauw geblokte sjaal voo r het gezicht, grof postuur,

spijkerbroek, donkere leren jas.

2. Man, blank, 1.75 lang, donkere mus, witblauw geblokte sjaal voor het gezicht, grijze of zwarte

gewatteerde jas (zgn. Michelin-model)

De politie verzoekt getuigen van deze overval zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Bel M. Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000. Specifiek is de politie op zoek naar een getuige die vannacht de hond uitliet in de Meiboomstraat op het moment dat de politie de verdachte man achtervolgde.