Gemeente Voorschoten

Dobbewijk

Verborgen parels van de Dobbewijk

20091103wijkbezoek Dobbewijk 3 november 2009 3 Regelmatig organiseert de gemeente een kennismakingsbezoek in een wijk in Voorschoten. Burgemeester en wethouders stapten onlangs op de fiets om een bezoek te brengen aan de Dobbewijk. Het college is gaan kijken op bijzondere plekken waar je niet vaak komt, de verborgen parels.

Het programma begon in het Europees distributiecentrum van kledingfabrikant Mexx op het bedrijventerrein van de Dobbewijk. Tijdens de piektijden werken er ruim 350 mensen. Van deze moderne geautomatiseerde bedrijfsloods belandde het gezelschap in een historisch stukje Dobbewijk, de Donkwoning. Deze authentieke boerderij met rondom erf is uitgeroepen tot rijksmonument. De bewoners houden nog altijd vee dat zij laten grazen op aangrenzend weiland. Wandelend over de Donklaan volgde een ontmoeting met een bewoonster die als een van de moeders heeft meegedacht over de inrichting van de speeltuin. Hierna legden gebroeders De Graaff van de gelijknamige trappenfabriek de fijne kneepjes uit van het trappenmaken. De middag werd afgesloten met een borrel in het verhuisbedrijf Tipker voor een ontmoeting met de buurt. Tientallen bewoners en ondernemers uit de Dobbewijk waren hierbij aanwezig. Zij namen de gelegenheid te baat om kritische vragen te stellen aan het college van b en w.

Het college heeft een goede indruk gekregen van de locaties die een rol spelen in de Dobbewijk en de kansen en de knelpunten in de wijk.
* 12 november 2009