Symposium ME/CVS-Stichting Nederland trekt veel bezoekers

12/11/2009 13:51

ME/CVS-Stichting Nederland

Woensdag 11 november 2009 organiseerde de ME/CVS-Stichting Nederland in het Beatrixgebouw in Utrecht een symposium voor mensen met het Chronisch Vermoeidheidsyndroom (ME/CVS) en overige betrokkenen. De bijeenkomst was een succes. Meer dan honderd bezoekers waren gekomen om te luisteren naar de gastsprekers en hen vragen voor te leggen. De stichting had graag de nieuwe patiënteninformatiegids uit willen reiken aan CDA Tweede Kamerlid Ans Willemse-van der Ploeg, maar zij kon door de griep helaas niet aanwezig zijn. Tijdens de bijeenkomst konden de aanwezigen wel hun vragen voor het Kamerlid noteren. De stichting heeft binnenkort een afspraak met de politica om deze aan haar voor te leggen. De reactie van mevrouw Willemse-Van der Ploeg publiceert de stichting naar verwachting in het decembernummer van haar patiëntenmagazine MEdium.

Tijdens het symposium werden onderwerpen zoals de risico's en mogelijkheden van arbeidongeschiktheid en het verzekeringsgeneeskundig protocol CVS behandeld. Daarnaast sprak een ergotherapeut en ervaringsdeskundige over de behandeling van ME/CVS door middel van ergotherapie, als onderdeel van een multidisciplinaire aanpak. De aanwezigen hadden veel vragen voor de gastsprekers. De bezoekers vonden het spijtig dat Tweede Kamerlid mevrouw Willemse-van der Ploeg niet aanwezig was, maar zijn wel blij dat zij toch de mogelijkheid hebben om hun vragen aan haar voor te leggen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.me-cvs-stichting.nl/

http://www.me-cvs-stichting.nl