Gemeente Capelle a/d IJssel

Kunstwerk raadzaal onthuld

Burgemeester Joke van Doorne en gemeentesecretaris Gerrit Kruijt onthulden op dinsdag 10 november het kunstwerk `In-Between moments', dat in de raadzaal is gerealiseerd. Dit gebeurde in het bijzijn van leerlingen uit groep acht en andere Capellenaren die aan het kunstwerk hebben meegewerkt.

"Welk voorwerp vind jij symbool staan voor de huidige tijd?" Deze vraag werd dit voorjaar gesteld aan leerlingen uit groep zeven van het basisonderwijs en andere Capellenaren. Zij werden gevraagd om ieder een voorwerp te doneren. Het aantal reacties was overweldigend. Uiteindelijk zijn er meer dan 400 voorwerpen gedoneerd. Deze voorwerpen vormen bij elkaar het kunstwerk 'In Between Moments' van kunstenaar Barbara Ellison.

Het kunstwerk bestaat uit een grote wand van transparante, kunststof blokken achter het katheder in de Raadzaal, die ook van buitenaf goed te zien zijn. In de blokken zijn de voorwerpen gegoten. Alle niet-geselecteerde voorwerpen worden zorgvuldig bewaard in een tijdscapsule, die in 2029 weer open gaat. Op deze manier wordt het huidige tijdsbeeld over twintig jaar opnieuw zichtbaar gemaakt.

Opening 'In-Between Moments'