Gemeente Leeuwarderadeel


Zwerfafval is niet OK!

11-06-2009 09:44

Zwerfafval vormt een bron van ergernis. De aanpak van zwerfafval staat dan ook hoog in het vaandel bij de gemeente. Zo ruimt de gemeente het zwerfafval op langs wegen en andere openbare gebieden. Daarnaast wordt dit jaar weer de Himmelwike gehouden door leerlingen van diverse basisscholen. Onlangs heeft u thuis een folder ontvangen met speciale aandacht over het project: zwerfafval niet OK.

De gemeente Leeuwarderadeel heeft samen met Menaldumadeel en het Bildt namelijk een uitgebreid onderzoek naar zwerfafval uitgevoerd. Hieruit blijkt dat deze gemeenten in het algemeen schoon zijn. Helaas zijn er toch ook nog plekken waar meer zwerfafval voorkomt, zoals bij winkels, in de buurt van scholen, rond sportvelden en langs fietspaden.
Bent u benieuwd naar de resultaten? U kunt ze hier downloaden.

De gemeente wil zorgen voor een schone en prettige leefomgeving, maar heeft daarbij ook uw hulp nodig om zwerfafval te voorkomen. Voor meer informatie over het project: Zwerfafval NIET OK, kunt u contact opnemen met mevrouw J. Broersma, beleidsadviseur van de afdeling Grondgebied, via tel.nr. (058) 2576646.
---