Onderzoekresultaten: File doet flirten

12/11/2009 14:11

Voice-pr

Onderzoekresultaten: File doet flirten

Nederlandse weggebruikers rijden direct naar parkeerplaats voor een afspraak

Utrecht, 12 november 2009 - Nederlanders die regelmatig in de auto zitten, flirten alleen met mede-weggebruikers als de ander begint, zo blijkt uit onderzoek van Routenet.nl en Relatieplanet onder 1100 respondenten. Driekwart van de weggebruikers geeft aan dat er wel eens met hen wordt geflirt. Deze mensen zijn ook degene die zelf graag flirten. Met 27 procent wordt niet geflirt. Zij ondernemen zelf ook geen actie om aandacht te krijgen van de medeweggebruiker. Het lijkt erop dat het zelfvertrouwen van Nederlanders hoger wordt als zij aandacht krijgen en durven alleen dan zelf de stoute schoenen aan te trekken en er op los te flirten. Weggebruikers maken het flirten kenbaar door handgebaren te maken. Zwaaien, glimlachen en het handkusgebaar zijn populaire middelen om te laten weten dat je iemand wel ziet zitten in de auto naast je.

Afspraak

Ondanks dat driekwart van de weggebruikers flirten in de auto als leuk en spannend bestempelt, leidt dit zelden tot een afspraak. De mensen die het lukt om een afspraak te maken (12 procent), laten er geen gras over groeien en ondernemen meteen actie. In ruim tweederde van de gevallen wordt het flirtgedrag direct beloond met een afspraak langs de weg bij een tankstation, parkeerplaats of wegrestaurant. In enkele gevallen (16 procent) spreken fileflirters zelfs bij iemand thuis af.

Zonder file geen flirters

Het flirten in de auto gebeurt vaker als er file staat, waardoor er in de randstad meer geflirt wordt dan daarbuiten. Zo komt uit het onderzoek naar voren dat respondenten het jammer vinden dat er in Zeeland weinig file is om goed te kunnen flirten.





http://www.routenet.nl