Podiumplaats voor Lutho Cubeka naast Ronaldo in VIPPaycheck

12/11/2009 14:14

Stichting Loonwijzer

Zij aan zij staan ze: voetballer Lutho Cubeka uit het F-jes team van Gugulethu, een arme wijk bij Cape Town, en Ronaldo. Stichting Loonwijzer sponsort met haar Zuid-Afrikaanse operatie Mywage.org de Lucky Stars, de club waar de achtjarige Lutho Cubeka samen met zijn maten speelt.

Stichting Loonwijzer publiceert al jaren salarissen van VIP's wereldwijd. De jonge talenten van Lucky Stars verdienen niks. Maar ze scoren er niet minder om! Daarom krijgen ze een podiumplek online in Nederland, Zuid-Afrika en de UK, pal naast hun helden. In de grootste arena ooit met dik een half miljoen toeschouwers in de maand. Dàt verdienen ze tenminste wel.

Behalve een podiumplek krijgt het elftal van Lucky Stars shirts, ballen, sokken en voetbalschoenen. Dankzij de sponsoractie van Stichting Loonwijzer en Bafanakids.org. Zo wordt het WK voetbal in 2010 ook voor deze Bafanakids een onvergetelijke gebeurtenis.

Stichting Loonwijzer is actief in 46 landen en doet wereldwijd onderzoek naar salaris en werkomstandigheden.

Loonwijzer.nl/home/lucky4

Mywage.co.za/main/lucky4

Paywizard.co.uk/main/lucky4

Bafanakids.org

Bafana Bafana ('de jongens' in Zulu) is de bijnaam voor het Nationale elftal van Zuid-Afrika. Bafanakids is een initiatief van Abang Africa Trust en Ajax Cape Town en voorziet de townships van sportfaciliteiten, shirts, schoenen en materiaal.