Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 12 november

Alkmaar, 12-11-2009 o 15.00 uur

Drie aanhoudingen voor openlijke geweldpleging en twaalf boetes

Obdam, donderdag 12 november

Woensdagochtend werden twee 16-jarige jongens uit Obdam en Heerhugowaard aangehouden voor een openlijke geweldpleging die op maandag 2 november heeft plaatsgevonden in Obdam. Een 17-jarige jongen uit Obdam werd deze avond na het voetballen door een grote groep jongeren belaagd en geslagen. Hij wist te ontkomen.

De politie deed onderzoek en hield naast de woensdag aangehouden verdachten donderdagochtend nog een derde verdachte aan. Het gaat hier om een 17-jarige jongen uit Heerhugowaard. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Naast het bovengenoemde voorval vonden er afgelopen zondag schermutselingen plaats op de Nijenburglaan en de Dorpsstraat. Het is in Obdam al enige weken onrustig. Er werden vanuit de gemeente al enkele gesprekken georganiseerd tussen omwonenden en jongeren.

Om de rust enigzins te laten terugkeren heeft de politie het toezicht in Obdam verhoogd en wordt er streng opgetreden. Woensdagavond werden er twaalf bekeuringen uitgeschreven aan jongeren voor hangen in portieken, het nuttigen van alcohol op straat, baldadigheid en wild plassen.

Gewond door botsing met geparkeerde aanhangwagen

Slootdorp, woesndag 11 november

Een 30-jarige bestuurder uit Hippolytushoef raakte woensdagmiddag rond 12.45 uur gewond op de Slootweg. De man botste met zijn bestelauto tegen een geparkeerde aanhangwagen van een vrachtwagen. De triangel van de aanhanger kwam door de botsing door de voorruit van de bestelauto. De 30-jarige man raakte hierdoor gewond en werd overgebracht naar het Westfries gasthuis in Hoorn.

Automobiliste belandt op verkeerde weghelft

Grootebroek, woensdag 11 november

Een 57-jarige automobiliste uit Grootebroek raakte woensdagmiddag rond 16.50 uur gewond bij een aanrijding op de Raadhuislaan. De vrouw raad in de richting van Grootebroek en stuurde door onbekende oorzaak naar links waar een 49-jarige man uit Hoorn met zijn auto reed. De Hoornaar werd aan de linkerzijde aangereden door de vrouw en raakte door een uitwijkmanouevre naar rechts in de slip. Hij kwam verderop in de rechterberm tot stilstand. Een 42-jarige automobilist uit Grootebroek, die achter de Hoornaar reed, werd ook aan de linkerzijde geraakt door de auto van de vrouw. Hij kwam aan de rechterzijde tegen een boom tot stilstand. De auto van de vrouw kwam verderop op de rijbaan tot stilstand. De Grootebroekse werd gewond overgebracht naar het Westfries gasthuis in Hoorn.

Drie autos betrokken bij aanrijding

Enkhuizen, woensdag 11 november

Een 61-jarige automobilist uit Swifterbant raakte woesndagmiddag gewond bij een aanrijding op de Provinciale weg. De man stond voorgestorteerd om links af te slaan een parkeerplaats op en wachtte op een tegenligger. Een achteropkomende auto wilde remmen, maar dit lukte niet. De 23-jarige bestuurder uit Enkhuizen reed hierdoor tegen het voertuig van de 61-jarige man aan. Het aangereden voertuig kwam door de klap op de linkerrijbaan terecht, waardoor ook de auto van een 57-jarige vrouw uit Almere werd aangereden. De 61-jarige bestuurder werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.