FloraHolland


Naaldwijk start met achtste klok en rolt beeldveilen verder uit

FLORAHOLLAND (12 november 2009) - FloraHolland Naaldwijk voert de komende periode wijzigingen door bij de snijbloemenklokken. De stappen die genomen worden zijn belangrijk voor de verdere virtualisering van de sierteeltsector. In Naaldwijk worden alle klokfronten vervangen door projectieklokken. Op tribune A zijn de projectieklokken al in gebruik en de overige projectieklokken worden nog dit jaar geplaatst. Op 7 januari 2010 wordt een achtste klok in Tribune B in gebruik genomen. Deze achtste snijbloemenklok is nodig om de belangrijkste hoofdproducten binnen een bepaalde tijdsmarge gelijktijdig te veilen met de exportvestigingen Aalsmeer en Rijnsburg. Een extra klok heeft een nieuw veilschema tot gevolg. De belangrijkste wijzigingen van het veilschema per 7 januari 2010 zijn:
o Roos klok 4 verhuist naar klok 8
o Tulpen verhuizen naar klok 4
o Narcis/Hyacint/Pioen/Besheesters/Bouvardia en Brassica verhuizen naar klok 4
o Freesia, Waxflower en Carthamus verhuizen naar klok 7 Klik hier voor het nieuwe veilschema en de indeling van de veilingmeesters per 7 januari 2010.

Om er voor te zorgen dat de eindtijd van de klokken gedurende het jaar gelijk is, wordt voorzien dat in de loop van 2010, binnen Tribune C ook een wijziging van het veilschema nodig is. Afstemming hierover vindt plaats met de Inkoperscommissie Snijbloemen en klankbordgroep Kopers. Over deze wijzigingen wordt tijdig gecommuniceerd.

Nieuwe klokfronten geven meer mogelijkheden
De projectieklokken bieden de mogelijkheid om meer aanvoerinformatie weer te geven. Hiernaast kunnen op de projectieklokken ook foto's en logo's van kwekers getoond worden. Kwekers krijgen hiermee de mogelijkheid om zelf invloed uit te oefenen op de manier waarop hun producten gepresenteerd worden op de klok. Dit heeft niet alleen toegevoegde waarde bij beeldveilen maar ook wanneer uw producten nog fysiek geveild worden. Meer informatie hierover kunt u opvragen bij uw veilingmeester.

Planning uitrol beeldveilen Naaldwijk
o 19 november beeldveilen Solidago en Limonium; o 3 december beeldveilen Roos klok 3. Dit zijn de veilgroepen Roos 780 GPO, Roos uitgelicht, Roos 790 GPO, Roos 797 (kleiner dan 55 cm), Roos Latina, Tros Roos en Roos OP;
o 7 januari 2010 beeldveilen Roos huidig klok 4 op klok 8 Roos 770 GP, Roos Uitgelicht (na 8 rijen), Roos 770 GP vervolg, Roos OP en Uitgekeurd Roos);
o Week 12 2010 beeldveilen Leucodendron/Bamboo, Curcuma en Bladproducten.

Hiernaast is het de intentie om de onderstaande producten nog voor de zomer te gaan beeldveilen. In overleg met betrokken kwekers, klankbordgroep kopers en inkoperscommissie worden hiervoor de voorbereidingen getroffen.
o Strelizia en Calla;
o Alstroemeria, Lisianthus en Cymbidium.

Zodra hier meer informatie over bekend is worden de betrokken aanvoerders en kopers hierover geïnformeerd.