FloraHolland


Steeds meer beeldmateriaal van aanvoerders beschikbaar

AALSMEER (12 november 2009) - Steeds meer aanvoerders van FloraHolland sturen beeldmateriaal met hun productinformatie mee. De aangeleverde foto's worden onder meer geprojecteerd op de veilingklokken, samen met partijinformatie (de numerieke gegevens). FloraHolland Aalsmeer noteerde onlangs de duizendste aanvoerder in de beeldcentrale. De mijlpaal werd bereikt met de aanmelding van Phalaenopsiskwekerij Concorde uit Honselersdijk. Om dit te vieren ontving Ad van Marrewijk van Concorde (links op foto) een taart uit handen van Erik Boland (veilingmeester planten FloraHolland Aalsmeer). Het aantal deelnemers groeit nog steeds. Inmiddels is de teller van kwekers die via de beeldcentrale van Aalsmeer productfoto's aanleveren opgelopen tot bijna elfhonderd.

Beelden ondersteunen informatie
Fotomateriaal speelt bij in- en verkoopprocessen een steeds grotere rol. Inkopers kopen hun producten in toenemende mate op basis van de verstrekte productinformatie en de foto van het product op het klokfront. Dat geldt in het bijzonder voor inkopers die gebruik maken van Kopen Op Afstand (KOA). Door de combinatie van beeld en partijgegevens is de informatie voor de inkoper completer. Steeds meer aanvoerders voegen daarom foto's toe om de verkoop van hun producten te ondersteunen. Dat kan via het beeldbericht (EAB) en de beeldcentrale (Aalsmeer), maar ook via de beeldbank (Naaldwijk en Rijnsburg). Er wordt gewerkt aan één eenduidige werkwijze.

Aanvoerders die beeldmateriaal willen gaan aanleveren, kunnen terecht op www.MyFloraHolland.com of op iedere FloraHolland-vestiging bij de veilingmeester van het betreffende product.