Partij voor de Vrijheid (PVV)

AO Midden-Oosten
donderdag 12 november 2009

In het debat in de Tweede Kamer over het Midden-Oosten heeft PVV-kamerlid Raymond de Roon uit de doeken gedaan dat de strijd tegen Israël niet gaat om stukjes grond maar een ideologische strijd is van de islam tegen de vrije wereld.
Lees hier zijn inbreng in het debat.

Voorzitter,

Het conflict waarin Israel is verwikkeld is een ideologisch conflict tussen de Islam en de moderne wereld. Het is goed om, in dat kader, de aard van de Islam als politieke ideologie te kenschetsen als een fascistische ideologie. Er zijn immers veel overeenkomsten tussen de islam en de nationaal-socialistische ideologie. Ik noem de belangrijkste overeenkomsten:

1. De Uebermensch gedachte is een vast onderdeel van de ideologie: leden van de
eigen groep, zijn per definitie beter dan andere mensen;


2. In beide ideologieën is het anti-joods karakter vanaf het begin aanwezig. In de wereld van de Islam is een blatant anti-semitisme aanwezig;


3. Vervolging tot de dood er op volgt van afvalligen en tegenstanders;


4. Verheerlijking van veroveringsoorlogen (Lebensraum/Jihad/joden de zee in drijven);


5. Onderdrukking van groepen als vrouwen en homo's.

Wie deze feiten niet onder ogen wil zien bij de beoordeling van het conflict rond Israel, zal nooit tot een goede oplossing kunnen geraken. Dit conflict, dit ideologische conflict, zal namelijk doorgaan, ook al zouden de Palestijnen volledige autonomie over Judea en Samaria krijgen. De Islam kán namelijk geen autonome Joodse staat tolereren in die regio. Die regio ziet de Islam als de Dar-al-Islam, het huis van de Islam; het huis waar de Islam overheerst en anderen minderwaardig en onderworpen zijn. De haat van de Islam tegen de Amerikaanse aanwezigheid op Saoedisch grondgebied, die Al Qaida zo inspireerde, is dezelfde haat als die tegen de autonome Joodse aanwezigheid in die regio.

Tijdens het Algemeen Overleg in deze Kamer van 29 oktober jl. heb ik het al uitvoerig gehad over het vooringenomen en partijdige Goldstone-rapport dat de wereld niet meer kon bieden dan een eenzijdige beschouwing van het Gaza-conflict en waaraan geen waarde kan worden gehecht. Nog kwalijker is dat Israel ritueel op iedere VN-zitting veroordeeld wordt terwijl notoire mensenrechtenschenders als Soedan, Zimbabwe en Wit- Rusland veelal worden ontzien. We moeten dat Goldstone-rapport gewoon in de prullenbak mieteren en het er niet meer over hebben.
Ik wil nog wel een reactie aan de minister te vragen over het feit dat de secretaris-generaal van de Organisation of Islamic Conference eind okt heeft onthuld dat het initiatief voor het Goldstone-rapport afkomstig is van die OIC.
Dit zegt toch al genoeg, dat dat onderzoek is geïnitieerd door een organisatie die in haar handvest heeft staan dat `de islam - die fascistische ideologie, voeg ik er aan toe - een sterke factor voor toenadering en solidariteit tussen de mensen' is. En wat te denken van de ingediende veelzeggende resolutie van Arabische landen om Israel en de Palestijnen elk onafhankelijk van elkaar een onderzoek in te laten stellen naar mogelijke oorlogsmisdaden. Israel stelt al onderzoeken in naar gedragingen van eigen militairen. Maar een onderzoek door "Palestijnen", zoals de resolutie vraagt, is onmogelijk, want "de Palestijnen" zijn niet verenigd. In Gaza heeft Hamas het voor het zeggen. En de resolutie riep niet Hamas op om onderzoek in te stellen naar eigen oorlogsmisdaden, zoals het afschieten van 10.000-en raketten en granaten op de Israelische bevolking. Gelukkig en terecht, heeft Nederland tegen deze resolutie gestemd.

Het streven van de Nederlandse Regering is niet anders dan dat van de EU als geheel en de Verenigde Staten: vrede met de Palestijnen, omdat dit zou leiden tot vrede met de gehele Arabische wereld. Dit streven is dus zinloos. Het enige wat Nederland kan doen is binnen de kaders van de EU en ook internationaal Israel volledig steunen in zijn onverbiddelijke strijd tegen diegenen die het bedreigen, of dit nu Hezbollah, Hamas, Al Qaeda of de aspirant-atoommacht Iran is. Niet alleen vanwege zijn geschiedenis heeft Europa de morele verplichting een tweede Holocaust tegen het joodse volk tegen iedere prijs te verhinderen, maar het belangrijkste is dat Israel zich nu bevindt in de voorhoede van de strijd tegen de Jihad, een strijd die tegen de hele vrije wereld gericht is.

Want dat gevaar is er, ook voor Europa. Het Westen wordt alleen al door Hamas regelmatig bedreigd de politiek snel te veranderen als het haar belangen wil beschermen en relaties met het Oosten wil handhaven. Met deze terroristische en racistische organisatie die ijvert voor islamitische wereldoverheersing kan en mag nooit en te nimmer onderhandeld worden. Ook niet als linkse warhoofden, gegijzeld als ze zijn door hun islamitische kiezersvolk in ons land, daarop aandringen. Citaat: "Mijn boodschap aan de verachtelijke Joden is dat er geen god is dan Allah; wij zullen jullie overal achtervolgen. Wij zijn een natie die bloed drinkt en wij weten dat er geen beter bloed is dan Jodenbloed. Wij zullen jullie niet met rust laten totdat wij onze dorst en de dorst van onze kinderen hebben gelest met jullie bloed.....In naam van Allah, wij zullen jullie vernietigen, opblazen, wraak op jullie nemen, het land van jullie zuiveren, varkens die ons land ontheiligd hebben (video-boodschappen van twee Hamasterroristen die op 7 dec 2004 een zelfmoordaanslag pleegden). Citaat: "Morgen zal onze natie op de troon van de wereld zitten. Dit is geen hersenspinsel maar een feit. Morgen zullen wij de wereld leiden....Voordat Israel sterft moet het vernederd en onteerd worden.....De Arabieren zullen zegevieren. De moslims zullen zegevieren....."(Khaled Mashal, hoofd van het politieke bureau van Hamas op 3 februari 2006, uitgezonden door Al Jazeera-tv). Neem alleen al het Hamas- handvest, dat een drievoudige en geschakelde beveiliging bevat tegen het veranderen ervan. De onveranderlijke Koran wordt in artikel 5 van het handvest de `grondwet' van Hamas genoemd. In artikel 15 van het Handvest wordt het `Palestijnse vraagstuk' als een `religieus vraagstuk' getypeerd. Alleen een radicale verandering van theologische voorkeuren in het kamp van de beheerders ervan kan dat document dan nog buiten werking stellen. Dit houdt dus in dat de Koran moet worden aangepast; iets wat natuurlijk nooit zal gebeuren. Duidelijker kan ik het niet illustreren.

De minister van Buitenlandse Zaken heeft laten weten dat hij met Hamas wil praten, als zij geweld afzweren. Ik zeg: zelfs dan moet er niet met Hamas worden gesproken, zolang zij die verderfelijke politieke ideologie hanteren. Niet-islamieten mogen immers bedrogen worden, volgens de islam.
Laat ik nog een keer heel duidelijk zijn; In plaats van te gaan voor de tweestaten-oplossing aan de westzijde van de Jordaan, moet Nederland uitdragen dat de oplossing voor de gewone Palestijnen, die in hun ellende gegijzeld worden gehouden door Hamas en Fatah en de internationale gemeenschap is gelegen in het zich ontdoen van het ideologisch juk van Hamas en Fatah. Dat kunnen zij doen door omverwerping van die regimes of door zich te vestigen in de Palestijnse staat aan de oostzijde van de Jordaan: Jordanië dus. Overigens, zolang Israel er zelf voor kiest om aan het door de internationale gemeenschap gewenste proces deel te nemen, moet Nederland daarin natuurlijk de Israëlische posities ondersteunen en niet meegaan in het getwist over nederzettingen. Ik zal u nogmaals uit de droom proberen te halen; vrede met de Palestijnen zal nooit ontstaan zolang die zich laten leiden door Fatah en Hamas. Erg kwalijk vind ik het dan ook dat de minister er gisteren bij zijn Israelische ambtgenoot op aandrong dat Israel volledig moet stoppen met de bouw van nederzettingen in bezette Palestijnse gebieden. Graag een reactie van de minister.

De afgelopen week kwamen er berichten naar buiten dat het Iraanse regime bezig is met een grootscheepse herbewapening van Hezbollah aan de noordzijde van Israel, wat een schending inhoudt van VN- resolutie 1701.
Dat Iran flink aan de weg timmert als wapenleverancier blijkt ook uit de berichtgeving, dat Iran ook wapens via Eritrea aan Jemen levert. De Jemenitische regering zegt dat rebellen op haar grondgebied met steun van Iran een sjiitische staat in het gebied willen stichten en dat daarbij al duizenden doden en gewonden zijn gevallen. Mijn fractie bevalt het stilzwijgen van regeringen, diplomaten en de VN niet, omdat men wel moord en brand schreeuwt als Israel zijn bevolking verdedigt tegen terroristen van Hamas, Fatah en Hezbollah. Dit toont mijns inziens glashelder welke dreiging er van Iran uitgaat voor de vrede. Het wordt hoog tijd dat Nederland hier een veel actiever stelling neemt tegen Iran. Ik vraag de minister dan ook om een reactie.