Provincie Flevoland

Verkeersveiligheidsprijs 2009 naar echtpaar Ensing

Wethouder Jos Debreczeny van Zeewolde heeft maandagavond namens het Vervoerberaad Flevoland de Verkeersveiligheidsprijs 2009 uitgereikt aan zijn plaatsgenoten de heer en mevrouw Ensing. Het echtpaar ontving uit handen van wethouder Debreczeny de Verkeersveiligheidsspeld voor hun verdiensten.

De heer en mevrouw Ensing zijn al meer dan 13 jaar actief als verkeersvrijwilliger in Zeewolde. Ieder jaar Zo organiseren zij ieder jaar de fietskeuringen voor zo'n 350 basisschoolkinderen van groep 7 en het daaropvolgende theoretische en praktische verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland.

De verkeersveiligheidsprijs is bedoeld voor mensen die zich op een buitengewone manier hebben ingezet voor de verkeersveiligheid in Flevoland. In 2003 heeft het VerkeersTeam van Politie Flevoland deze prijs ingesteld. De voordracht voor de Verkeersveiligheidsprijs vindt plaats in de provinciale Werkgroep Verkeersveiligheid en
Infrastructuur.

De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het Vervoerberaad Flevoland, die dit jaar in het teken stond van de verkeersveiligheid van ouderen in het verkeer. Zo'n 135 personen woonden de bijeenkomst bij op het provinciehuis in Lelystad. Het Vervoerberaad is een overlegorgaan van de provincie Flevoland, de zes Flevolandse gemeenten en Rijkswaterstaat. Dit overleg heeft tot doel belangenbehartiging op gebied van verkeer en vervoer in Flevoland.