Gemeente Bodegraven

cultuurhistorische elementen

Subsidie voor herstel cultuurhistorische elementen

Voor inwoners van de gemeente Bodegraven is subsidie beschikbaar voor het wegwerken van achterstallig onderhoud aan geriefhoutbosjes (kleine bosjes planten in het grasland) of hakhoutsingels. De organisatie is in handen van Landschapsbeheer Zuid-Holland in samenwerking met de agrarische natuurvereniging De Parmeij en de gemeente Bodegraven.

Houtkaden, geriefhoutbosjes, elzensingels e.d. zijn karakteristieke en cultuurhistorisch waardevolle landschapselementen in het veenweidegebied van de gemeente Bodegraven.

Helaas is er regelmatig sprake van achterstallig onderhoud. Daarmee dreigen deze cultuurhistorisch en ecologisch waardevolle elementen sterk aan kwaliteit te verliezen of zelfs te verdwijnen. Herstel van de elementen is noodzakelijk om ze ook voor de toekomstige generaties te behouden. Voor het herstel van een tiental van deze elementen in de gemeente Bodegraven is dankzij financiering door de gemeente Bodegraven en de Provincie Zuid-Holland een vergoeding beschikbaar. Naast een vergoeding wordt er een beheeradvies gegeven voor het onderhoud van het element in de toekomst. De werkzaamheden moeten voor het eind van 2009 zijn uitgevoerd.

Wilt u advies en heeft u interesse voor de subsidie voor herstel van cultuurhistorisch waardevolle houtopstanden in de gemeente Bodegraven? Neem dan contact op met
Aletta van der Zijden, Landschapsbeheer Zuid-Holland, tel. (0182) 683 655, e-mail: aletta.van.der.zijden@zh.landschapsbeheer.nl.