Jonge beroepsbeoefenaars tonen bouw aan 650 scholieren

12/11/2009 16:21

Fundeon

Op 16 locaties hebben in totaal 650 leerlingen uit het voortgezet onderwijs van 9 tot en met 12 november kennis gemaakt met de achterkant van de bouw. Dit gebeurde tijdens de tweede editie van de Week van de Bouw, een initiatief van Bouwend Nederland, FNV Bouw en CNV Hout en Bouw.

Tijdens de Week van de Bouw laten de jonge beroepsbeoefenaars door speeddaten, het bezoeken van bijzondere bouwlocaties en het spelen van een computergame aan de leerlingen zien dat de bouw- en infrasector enorm veelzijdig is. Voor iedereen is er een baan die bij hem of haar past, bijvoorbeeld als contractmanager, architect of kopersbegeleider.

De Week van de Bouw is onderdeel van de instroomcampagne The Skyline is Yours. Via die driejarige campagne willen de sectorale werkgevers- en werknemerspartijen duizenden jongeren interesseren voor een middenkaderfunctie in de bouw en infra. Hoewel de werkgelegenheid tijdens de huidige crisis fors is teruggelopen, verwacht de sector vanaf 2012 een groot tekort aan personeel. Door jongeren van het vwo, de havo en het vmbo-tl nu kennis te laten maken met de veelzijdigheid van de bouw- en infrasector, hopen partijen dat het tekort minder groot wordt.

De Week van de Bouw wordt in opdracht van partijen georganiseerd door Fundeon, het kenniscentrum van de bouw en infra.





http://www.debouwmaakthet.nl