Waterschap Zeeuws-Vlaanderen

aan tussen Groede en Oostburg

Waterschap legt in 2010 fietspad aan tussen Groede en Oostburg

Waterschap Zeeuws-Vlaanderen legt in 2010 een fietspad aan tussen Groede en Oostburg. Voor de aanleg van het fietspad met een lengte van 4,5 kilometer is circa twee miljoen euro nodig. Tussen de drie overheden, het waterschap, de provincie Zeeland en de gemeente Sluis, zijn afspraken gemaakt over de verdeling van het benodigde bedrag. Door deze gezamenlijke inspanning kan het fietspad bij voorrang worden aangelegd. Aanvankelijk was dit in 2015 voorzien.

Het traject van het fietspad loopt via de Scherpbierseweg en de Maaidijk. Het pad - dat in belangrijke mate zal bijdragen aan de verkeersveiligheid van de fietsende schooljeugd en recreanten - zal over de gehele lengte aan één zijde van de genoemde wegen worden aangelegd, zodat het aantal plaatsen waar fietsers over moeten steken tot een minimum wordt beperkt. Op dit moment ligt er een conceptplan gereed. Omdat niet overal voldoende ruimte beschikbaar is in de wegberm dient hier en daar een slootgedeelte te worden verlegd en een weggedeelte te worden aangepast.

Inmiddels is met grondeigenaren langs het traject overleg gevoerd over de noodzakelijke grondverwerving. Verder is er in het plan een fietsbrug opgenomen bij de Nieuwkerksekreek en zullen er bij het gehucht Scherpbier fietsstroken worden aangelegd in combinatie met het instellen van een snelheid van 30 kilometer per uur. Ook moeten ter plaatse meerdere kabels en leidingen worden verlegd en bestaat de kans dat er nog procedures in het kader van de ruimtelijke ordening moeten worden doorlopen.

Inloopavond

Maandag 16 november a.s. organiseert het waterschap een inloopavond over het project. Deze inloopavond vindt plaats in Brouwerij Restaurant Grand Café De Drie Koningen, Markt 30 te Groede. Aan het begin van deze avond ondertekenen gedeputeerde A. Poppelaars, wethouder M. le Roy en dagelijks bestuurslid D. Steijaert de overeenkomst tot de aanleg van het fietspad.

Na dit officiële moment kunnen belangstellenden kennis nemen van de plannen voor het fietspad dat aan de hand van tekeningen nader zal worden toegelicht.

Met de realisatie van het fietspad gaat er een lang gekoesterde wens van de regio in vervulling.

Terneuzen, 12 november 2009
Persbericht Nr. 2009/32