Gemeente Lingewaard


Sport extra

Extra sportlessen voor kinderen met een lichte motorische achterstand!

Uit onderzoek is gebleken dat 10% van de kinderen uit het regulier basisonderwijs een motorische achterstand heeft. Vooral binnen reguliere sportverenigingen, in de lessen bewegingsonderwijs en bij het spelen op het schoolplein ondervinden deze kinderen last van hun achterstand en vallen hierdoor vaak voorgoed buiten de sportboot. Ze missen zonder extra hulp de aansluiting bij bewegende leeftijdsgenoten. Met Sport Extra biedt Breedtesport Lingewaard sportlessen die gericht zijn op de motorische ontwikkeling.

Sport Extra zijn sport- en spelactiviteiten die gericht zijn op het verbeteren van motorische vaardigheden van het kind en het vergroten van het zelfvertrouwen. De sportactiviteiten van Sport Extra vinden plaats in groepsverband met een maximum van tien kinderen waarbij uitgegaan wordt van de individuele mogelijkheden. Sport Extra is gericht op succesfactoren. Door de kinderen te stimuleren en te activeren doen ze positieve ervaringen op met sport en spel en groeit het zelfvertrouwen. De wekelijkse lessen zijn erop gericht dat kinderen die momenteel achterblijven in hun motorische ontwikkeling meer plezier krijgen in sport en bewegen en straks kunnen doorstromen naar één van de aanwezige sportverenigingen in de gemeente. De motorische achterstand mag maximaal 2 jaar zijn.

Sport Extra is een project van de GSF en wordt ondersteund en gefinancierd door de Breedtesport van gemeente Lingewaard. Turnvereniging Horus en GTV Zwieps willen het project graag onderbrengen binnen hun vereniging en zijn nauw betrokken bij de opzet en uitvoering.

De lessen worden gegeven door een bewegingsconsulent van de GSF in nauwe samenwerking met trainers van Horus en Zwieps. Bij minimaal zes deelnemers is de eerste les na de herfstvakantie op woensdag 4 november. De eerste twee lessen zijn proeflessen waarbij een aantal motorische testen plaatsvinden om het niveau te bepalen en te kijken of het kind in de groep past. De lessen vinden plaats in de gymzaal van de Jozefschool aan de van Wijkstraat 16a in Huissen van 17.00 17.45 uur. Bij voldoende animo wordt er een tweede groep gestart. Deelnemers van Sport Extra worden lid van Horus of Zwieps en betalen contributie van 118,40 per seizoen verdeeld over vier kwartalen.

Als ouders twijfelen of hun kind in aanmerking komt voor Sport Extra, kan contact opgenomen worden met Bart Kobessen van de GSF op telefoonnummer 06 - 10 61 35 64.

Voor aanmelden of meer informatie over Sport Extra kunt u contact opnemen met de Breedtesport op telefoonnummer (026) 326 02 50 (dinsdag en donderdag) of per e-mail: breedtesport@lingewaard.nl. Het aanmeldingsformulier is tevens te vinden op www.lingewaard.nl (Wonen & Leven Breedtesport Aangepast sporten).

download Aanmeldingsformulier Sport Extra